Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Raad West Betuwe debatteert over huisvesting arbeidsmigranten

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De raadsleden van West Betuwe gaan op 11 met elkaar in debat over het beleidsplan over huisvesting arbeidsmigranten. nwoners en ondernemers kunnen die avond nog steeds invloed uitoefenen op het besluit van de raad. Aan het begin van de vergadering is er tijd voor hen om in te spreken. Zo kunnen zij hun standpunt delen met de raadsleden. 


Alle insprekers krijgen op 11 mei spreektijd. Maar het uiteindelijke debat tussen de raadsleden over de huisvesting arbeidsmigranten vindt mogelijk pas plaats op 18 mei. Dit komt door de volle agenda op 11 mei. Zowel op 11 als 18 mei is de vergadering live te volgen via de website www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.  . 

In de gemeente West Betuwe werken ongeveer 2.500 arbeidsmigranten. In het oogst- en plukseizoen zijn dit er zelfs nog 2.000 meer. Deze arbeidsmigranten hebben een plek nodig om tijdelijk te wonen. 

Op dinsdag 9 maart sprak de gemeenteraad al met inwoners en ondernemers over het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. In het beleidsplan staan regels voor de woningen en woonomstandigheden van arbeidsmigranten in de gemeente West Betuwe. Dit beleid zorgt voor duidelijkheid over wat wel en niet mag. Het draagt bij aan goede en veilige huisvesting. Volgens de planning neemt de gemeenteraad op 25 mei een besluit over het beleid huisvesting arbeidsmigranten.

Aanmelden
Inspreken kan door deel te nemen aan de digitale vergadering. Maar u kunt ook schriftelijk uw standpunt delen met de gemeenteraad. Aanmelden of een schriftelijke inspraakreactie opsturen kan tot maandag 10 mei 12.00 uur via griffie@westbetuwe.nl. Graag met vermelding van naam en telefoonnummer.

Meekijken kan ook.  De vergadering start om 20.00 uur en is live te volgen via: www.gemeenteraad.westbetuwe.nl. Het onderwerp huisvesting arbeidsmigranten is agendapunt 7.

Er moet rekening mee worden gehouden dan dit agendapunt wordt doorgeschoven naar dinsdag 18 mei. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier