Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

West Betuwe betrekt bewoners bij participatiebeleid

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente West Betuwe gaat bewoners vragen hoe zij oordelen over de participatie. Dat gebeurt onder andere via een online vragenlijst.  


“In de gemeente West Betuwe zorgen inwoners en gemeente samen voor het behouden en versterken van een prettige leefomgeving”, schrijft de gemeente in een persbericht. “Hierbij experimenteren we volop met diverse vormen van democratie. Naast meedenken en inspreken bij (raads)bijeenkomsten, zijn er (online) gesprekken, (digitale) vragenlijsten, werksessies met inwoners.”

Ook is de gemeente in gesprek met meerdere platformen en adviesraden. En veel inwoners zijn actief in dorpsraden en belangengroepen. Wethouder Rutger van Stappershoef: “Het is mooi om te zien dat steeds meer inwoners zelf initiatieven hebben om de samenleving te verbeteren. Er gebeurt al veel op het gebeid van participatie. We willen nu horen waar het goed gaat en waar het misschien nog beter kan. We horen graag wat inwoners belangrijk vinden bij participatie. Of we als gemeente voldoende verschillende mensen betrekken. En wat mensen vinden van de manier waarop we de participatie vormgeven. Is het voldoende duidelijk wat de invloed is en wat de gemeente met de resultaten doet.”

Beleid
Voor het nieuwe participatiebeleid maakt de gemeente dit jaar samen met inwoners afspraken over hoe we iedereen in de toekomst blijven betrekken bij het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van gemeentelijk beleid. De vragenlijst geeft belangrijke informatie voor het opstellen van het participatiebeleid. De eerste verkenningen voor het participatiebeleid staan in de startnotitie participatie https://gemeenteraad.westbetuwe.nl/Raadsinformatie/RV2021-027-Bijlage-Startnotitie-Participatiebeleid.pdf. Deze is op 16 maart in de gemeenteraad behandeld.

De vragenlijst is op te vragen via de online vragenlijst www.moventem.nl/westbetuwe.nl.. Een papieren versie van de vragenlijst is aan te vragen bij onderzoeksbureau Moventum: 0575-760227. 

I

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier