Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Onderzoek naar randweg Nieuwland

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De kleinst mogelijke meerderheid (16-15) van de gemeenteraad Vijfheerenlanden stemde voor een amendement bij het Mobiliteitsplan Vijfheerenlanden om (net als voor Leerdam en Lexmond) alsnog onderzoek te doen naar een randweg door Nieuwland. Het voorstel werd gesteund door CDA, SGP en VHL Lokaal.


De randweg zal volgens CDA-raadslid Henk van Nieuwenhuijzen vooral nodig zijn omdat er in de komende jaren veel huizen gebouwd worden in de wijk Broekgraaf in Leerdam. Veel nieuwe bewoners kiezen de route via de Nieuwe Geer en de Zijlkade in Nieuwland om naar de A27 te komen. Dat leidt in de nauwe doorgang in het dorp tot gevaarlijke situaties.

Geen valse verwachtingen wekken
ChristenUnie, VVD, D66, ChristenUnie, PvdA, Lokaal Alert en uiteindelijk ook GroenLinks zijn niet overtuigd de randweg tot topprioriteit te benoemen. Gezien de financiële situatie van de gemeente is deze investering zonder steun van de provincie niet realistisch.

“We mogen geen valse verwachtingen wekken”, vond D66-raadslid Jaap Breur. Ook wethouder Zevenhuizen bevestigde nog eens dat de provincie momenteel echt niet met een pot met geld staat te rammelen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier