Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Zes KNO-artsen zijn een kliniek in Waardenburg begonnen.</p>

• Zes KNO-artsen zijn een kliniek in Waardenburg begonnen.

(Foto: )

KNO-zorg onder 1 dak in Waardenburg

  •   keer gelezen

WAARDENBURG • Zes ervaren KNO-artsen (keel, neus en oor) zijn in april gestart met een eigen kliniek in Waardenburg: KNO Medisch Centrum.


“Hoe fijn is het om naast een leuke baan in een groot ziekenhuis een dergelijk nieuw avontuur te kunnen starten in Waardenburg!”, vertelt KNO-arts Bas Op de Coul. “Met dit nieuwe concept, verzorgen we alle KNO-zorg onder één dak, in een omgeving die volledig anders is dan de vaak wat ingetogen en steriele omgeving van een groot ziekenhuis. Direct geholpen door de medisch specialist, zonder wachttijden, en in samenwerkingen met andere zorgverleners, zoals psychologen, audiciens, een zorgcoach en tandartsen, op nog geen 10 meter afstand!”

De zes collega’s, allen werkend in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, hadden al langer de wens om ‘anders’ te kunnen werken. “Dichterbij de patiënt en dichter bij de huisartsen”, licht Op de Coul toe. “We opereren hier (nog) niet, werken uitsluitend poliklinisch. Echter veel ingrepen, van een trommelvliesbuisjes tot zelfs stembandoperaties kunnen we onder een lokale verdoving doen. Is er meer nodig dan dat wij hier kunnen bieden, verwijzen we de patiënt, in overleg met zijn/ haar eigen huisarts, naar de grotere ziekenhuizen waar we korte lijntjes mee hebben”, aldus Op de Coul.

Koeweistraat
Het nieuwe medisch centrum is gevestigd in een kantoorgebouw aan de Koeweistraat op het bedrijventerrein in Waardenburg. Makkelijk bereikbaar via de A2 en met een grote parkeerplaats (gratis) voor de deur. Alle zorg wordt vergoed door de verzekeraar. Patiënten kunnen hier, met een verwijzing van de huisarts, terecht met klachten op allerlei gebied: van gehoorproblemen, slik- en stemproblemen, verstopte oren, slaapapneu en oorsuizen tot allergieklachten. De specialisten werken nauw samen met audiciens van Beter Horen, die ‘onder hetzelfde dak’ hun specialistisch centrum hebben.

Naast het onderzoek naar snurk-, en slaapapneu-klachten, wordt binnen twee weken ook de behandeling gestart, begeleid door een toegewijde zorgcoach. “Een ander pareltje is het Tinnitus Expertise Centrum waar we patiënten met tinnitus (oorsuizen) kunnen behandelen door middel van speciaal ontwikkelde therapie in samenwerking met de psycholoog en audicien. Door de juiste aanpak zijn we in staat de klachten fors te verminderen.”

Voorlopig is de kliniek geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Bijzonder is het ‘inloopspreekuur’ van 15:00 tot 17:00 uur. “Huisartsen kunnen een patiënt hier dezelfde dag nog naar doorverwijzen. Dan hoeft de patiënt dus niet te wachten op een afspraak in het ziekenhuis, maar kan hij meteen terecht.” 

www.KNOMC.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier