Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

SGP-ers Vijfheerenlanden op bezoek bij familie Gerritsen

  •   keer gelezen

REGIO • Onlangs zijn de raadsleden Toon de Bruijn en Kees Vermaat op bezoek geweest bij Kees en Petra Gerritsen. De SGP-ers deden dat naar aanleiding van een recent artikel in nieuwsblad Het Kontakt over de bezwaren van een inwoner van Broekgraaf tegen de plannen van de familie om de rundveestal van hun bedrijf aan de Tiendweg uit te breiden.


“De SGP vindt het een kwalijke zaak dat een anonieme briefschrijver onrust probeert te creëren en dat ook nog eens doet via onwaarheden. Wij begrepen heel goed dat de familie Gerritsen dit als een mes in hun rug voelde”, aldus de raadsleden. 

De briefschrijver was bang dat de uitbreiding tot meer stankoverlast en de verspreiding van fijnstof zou leiden en riep bewoners op om bezwaar te maken tegen de vergunning.

Trots
“Als SGP zijn we sowieso trots op onze agrarische sector. Onze fractie heeft daar al eerder een motie over ingediend. En we zijn zeker ook trots op deze familie. Ze verbouwen de stal met het oog op het verbeteren van het dierenwelzijn en de toekomst van het familiebedrijf.”

De SGP-ers wilden graag de plannen van de familie met eigen ogen bekijken en horen hoe zij de commotie hebben ervaren.

“Mooi dat zij langs de bezwaarmakers zijn gegaan om hun verhaal te vertellen. Met het gevolg dat in ieder geval twee bezwaarmakers hun bezwaar direct hebben ingetrokken. Hieruit blijkt dat je met een goed gesprek veel kunt bereiken. Ze zijn daarin een voorbeeld voor ons allen.” 

De SGP hoopt dat de familie Gerritsen snel kan beginnen met de verbouwing van hun bedrijf om zo een duurzame en mooie toekomst te kunnen realiseren.

André Bijl,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier