Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:
ingezonden mededeling

Crypto steeds populairder

  •   keer gelezen

Digitale munten, cryptocurrencies, hebben de laatste tijd flink aan populariteit gewonnen.


Ze waren al populair onder jongeren, die vanuit huis voor tientallen tot duizenden euro’s aan Bitcoin, Ethereum en vergelijkbare munten kochten. Op deze wijze hoopten zij te profiteren van een stijgende Bitcoin- of ETH koers

Nu zijn het ook de grote bedrijven die een stap naar deze nieuwe vorm van geld overwegen. Onlangs nog werd bekend dat BNY Mellon, een Amerikaanse bank, haar dienstverlening uitbreidt. De bank biedt institutionele klanten de mogelijkheid om haar cryptomunten te laten beheren. Daarbij nam de bank een belang in Fireblocks. Het is een start-up met de focus op digitale munten.

Aandeel Coinbase meer dan tweehonderd dollar waard
Niet alleen bieden banken institutionele klanten de mogelijkheid om hun digitale munten te laten beheren. Ook maakte Coinbase haar beursgang mee in Amerika. Het is het eerste handelsplatform voor cryptocurrencies, die naar de beurs is gekomen.

Het aandeel Coinbase fluctueerde gedurende de eerste dagen enorm, met pieken van honderden dollars. Inmiddels lijkt de koers iets te zijn gestabiliseerd met een waarde boven de tweehonderd dollar. Het geeft aan dat deze nieuwe markt gezien wordt. 

Niet langer alleen door particulieren, maar ook door grote bedrijven.

Markt met cryptocurrencies nog niet volwassen
Hoewel de markt met digitale munten populairder wordt, kan van een volwassen markt nog niet gesproken worden. Nog steeds fluctueert de koers van bijvoorbeeld Bitcoin enorm. Verschillen van enkele duizenden euro’s per week per Bitcoin zijn niet ongebruikelijk.

Het hoge risico wat deze markt met zich meebrengt, biedt tegelijkertijd de kans op een fraai rendement voor beleggers. Met de komst van grote institutionele beleggers neemt ook de kans op het volwassener worden van de markt toe. 

Naarmate er meer geld in de markt stroomt, zal de volatiliteit afnemen.

Beleggingsfonds rondom crypto
Voor particuliere beleggers die niet rechtstreeks in deze digitale munten willen investeren lijkt er een beleggingsfonds te komen. Het beleggingsfonds, een ETF, is straks verkrijgbaar op de beurs en handelt voor beleggers in digitale munten. Op deze manier kan een particuliere belegger profiteren van de mogelijke koersstijgingen van de crypto’s.

Helemaal zeker is de komst van dit fonds nog niet. Onlangs werd er door First Trust Advisors een verzoek ingediend om zo’n fonds aan te mogen bieden aan beleggers. 

Vergelijkbare fondsen zijn er al wel, maar buiten de beurs. Dit betekent dat beleggers het risico lopen hun geld te verliezen, als het platform waarop een fonds rondom crypto gekocht wordt failliet gaat.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier