Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Esther Zwart doet balansoefeningen met de kinderen.</p>

• Esther Zwart doet balansoefeningen met de kinderen.

(Foto: Dick Aanen)

Schooljeugd geniet van skate-clinic door D’n Ouwe Wiel uit Herwijnen

  •   keer gelezen

HELLOUW • IJsclub D’n Ouwe Wiel in Herwijnen start in mei met skeelertrainingen. De afgelopen week kregen schoolkinderen in Herwijnen, Vuren, Heukelum en Hellouw alvast een proefles op hun eigen schoolplein. Nog niet met skeelers, maar wel met skates.


De ijsclub kreeg professionele steun van sportcoaches Stef Ranshuijsen en Esther Zwart van de gemeente West Betuwe. Ze verzorgden vorige week dinsdag een training bij de Kievitsheuvel in Hellouw. 

“We mogen gebruik maken van de Skatekar van de KNSB”, zegt Stef. In de kar zitten skates en beschermmaterialen. “Het is vooral de bedoeling dat kinderen kennismaken met deze fantastische sport. Ze moeten het leuk vinden om te bewegen in de buitenlucht.”

Technische aanwijzingen
Natuurlijk krijgen de kinderen ook de nodige technische aanwijzingen. Esther doet een balansoefening voor. Met het ene been helemaal gestrekt naar achteren. De kinderen moeten leren om te balanceren op vier wieltjes.

Sterre uit groep 7 heeft het skaten al heel goed onder de knie. Ze doet enthousiast mee met de oefeningen. Even later slalomt ze zeer behendig rond het fietsenhok. Ze heeft het meer gedaan, dat is aan alles te zien. “Als je het eenmaal kan, is het eigenlijk best wel makkelijk”, zegt de sportieveling. En ze voegt er heel wijs aan toe: “Je moet natuurlijk wel in balans blijven, ook als je remt.”

Stef: “Het is vooral belangrijk dat kinderen goed leren vallen. Dus niet naar achteren. Met de beschermende materialen is het makkelijker om voorover te vallen.”

Volgens voorzitter Teus van Horssen van ijsclub D’n Ouwe Wiel hebben ook andere scholen in West Betuwe al belangstelling getoond voor zo’n skate-/ skeelerclinic.

Skeelerbaan
In mei starten op de skeelerbaan in Herwijnen de skeelter-/ skatetrainingen. Het is een prachtige en moderne baan van 333 meter. Op maandag 26 en donderdag 29 april (10:30 tot 12:00 uur) is er een extra mogelijkheid voor ouders om samen met hun kind een clinic te volgen. Ook dan zijn skates/skeelers en beschermingsmaterialen beschikbaar.

Bij de clinic zullen de geldende coronaregels in acht worden genomen. Op 4 mei vanaf 18:30 uur starten de eerste trainingen. Wie geïnteresseerd is kan een mailtje sturen naar bestuur@dnouwewiel.nl.

Voor het geven van de trainingen is D’n Ouwe Wiel nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met leden van de vereniging de trainingen te kunnen geven.

De ijs-/skeelerbaan van ijsclub D’n Ouwe Wiel is gevestigd aan de Schoutensteeg 4 in Herwijnen.

Meer informatie op: www.dnouwewiel.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier