Logo hetkontakt.nl/leerdam
• The Masked Singer is een van de hoogtepunten van het Koningsdagfestival.
• The Masked Singer is een van de hoogtepunten van het Koningsdagfestival. (Foto: Aangeleverd)

Masked Singer op Koningsdagfestival in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Crowdfunding Horeca Leerdam organiseert op Koningsdag 27 april een Koningsdagfestival. Van 14:00-22:00 uur zijn er twee livestreams. Op een van die streams is de Leerdamse variant van the Masked Singer te zien.


De organisatie van het evenement is in handen van Jady van Willigen en Jacqueline Wolthuis die al eerder een crowdfundingsactie startten voor de natte horeca in de Glasstad. 

“Inmiddels is daarvoor bijna 5.000 euro binnengekomen. In het verlengde daarvan vonden we het een goed idee om ook met Koningsdag iets te gaan doen. Vorig jaar waren we ook al betrokken bij de organisatie van het Bevrijdingsfestival, dus was het een kleine stap om dit jaar met Koningsdag in actie te komen.”

Jacqueline en Jady gingen vol enthousiasme aan de slag. “We hadden de indruk dat de mensen een beetje ‘livestream moe’ worden. Vandaar dat we op zoek gingen naar iets ‘actiefs’ waar iedereen aan mee kan doen. Uiteindelijk bedachten we daarvoor het onderdeel ‘The Masked Singer’ Leerdam.” 

Tijdens het Koningsdagfestival van dinsdag 27 april zijn er op de website www.koningsdagfestivalleerdam.nl twee livestreams te zien. Op de eerste stream draaien dj’s uit Leerdam en omgeving gevarieerde muziek. “Alle muziekstijlen komen daarbij aan bod. De uitzending vindt plaats vanuit Stadspodium GO en is geheel ‘covid-proof’. Zo houden de dj’s voldoende afstand van elkaar.”

Geweldig spektakel
Naast deze ‘muziekzender’ is er een tweede stream waar ieder uur een gemaskerde zanger of zangeres optreedt.

“We hebben acht Leerdammers zo ‘gek’ gekregen om mee te doen. We hebben een mooie mix van heel bekende en iets minder bekende inwoners die prachtig verkleed hun lied zingen. De optredens zijn al opgenomen en het belooft een geweldig spektakel te worden. De zangers en zangeressen zetten allemaal een hilarische, een mooie of zeer originele performance neer. Kijkers kunnen raden welke Leerdammers achter de maskers verborgen zitten. Daar zijn mooie prijzen mee te winnen.” 

Deze tweede stream krijgt volgens Jacqueline en Jady het karakter van een televisieuitzending. 

“Naast de Masked Singer zijn er straatinterviews. De komende dagen bestoken we Leerdammers met ‘prikkelende’ vragen. Daarnaast zijn er live-optredens van Leerdamse artiesten, sing-a-song-writers en aankomend talent. Het accent ligt op Nederlandstalige muziek. Beide streams zijn gewoon geweldig leuk om naar te kijken – ook voor kinderen.”

Partypakket
Het kijken naar de streams en het meedoen met de Masked Singer is gratis. Om toch geld in te zamelen voor de Leerdamse natte horeca vraagt de organisatie de kijkers wel om voor dit doel geld te doneren.

Natuurlijk kan een lekker hapje en drankje op deze dag niet ontbreken. “Daarom hebben alle kroegen een leuk partypakket samengesteld. Deze pakketten zijn te bestellen via de website www.koningsdagfestivalleerdam.nl. De opbrengst gaat geheel naar de onderneming waar de bestelling wordt gedaan. De donaties worden verdeeld onder de vijf Leerdamse kroegen.”

Smakelijke wandeling
Als extraatje is het op Koningsdag mogelijk een smakelijke wandeling door de stad te maken.

“Bij de diverse horecagelegenheden is het mogelijk een lekker hapje en drankje ‘To Go’ te halen.” 

Deze activiteit wordt georganiseerd door Kitty Wakelkamp van Kiky aan de Linge die twee routes met elk vier horecastops heeft samengesteld. Voor nadere informatie en tickets kunnen belangstellenden terecht op de site www.smakelijkewandeling.nl.

“Zo ontstaat een perfecte combinatie voor Koningsdag”, vinden Jady van Willigen en Jacqueline Wolthuis. 

“Een frisse neus, een hapje en een drankje, online livemuziek, hilarische optredens van stadgenoten, de kans om een leuke prijs te winnen of gewoon even chillen met de heerlijke muziekmixen van de dj’s. Het belooft komende week een prachtig evenement te worden”, aldus beide organisatoren die alle inwoners namens Crowdfunding Horeca Leerdam volgende week een fijne Koningsdag toewensen.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier