Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Overtredingen bedrijven aan het licht na controle in Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft dinsdag 6 april samen met verschillende partners een aantal bedrijven in Vianen gecontroleerd op mogelijke overtredingen. Daarbij kwamen verschillende overtredingen aan het licht. 


De controle richtte zich onder meer op ondermijnende criminele activiteiten, de juiste vergunningen, milieuvoorschriften en brandveiligheid. In totaal zijn er 17 panden gecontroleerd. 

De meeste bedrijven hebben hun bedrijfsvoering netjes op orde en voldoen aan de regels waarop gecontroleerd is. Bij enkele bedrijven heeft de Omgevingsdienst milieuovertredingen geconstateerd. 

Bij één pand werden enkele wapens, munitie en een grote illegale handelshoeveelheid (hard)drugs aangetroffen. De politie zal dit verder strafrechtelijk onderzoeken. 

De gemeente kan naar aanleiding van de bevindingen van dit onderzoek maatregelen nemen om herhaling van deze criminele activiteiten te voorkomen, bijvoorbeeld tijdelijke sluiting van het bedrijf. 

Wie doen de controles?
De controle werd in gezamenlijkheid uitgevoerd door verschillende partners, waaronder de Omgevingsdienst Utrecht, Stedin, Douane, toezichthouders van de gemeente Vijfheerenlanden en de Politie.

Deze samenwerking maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor ontstaat een vollediger beeld en kan de overheid indien nodig slagvaardiger optreden. 

De gemeente Vijfheerenlanden doet deze controles regelmatig om de omgeving veilig te houden. 

Ondermijning
Illegale drugshandel brengt inwoners in gevaar door geweld, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en het dumpen van afval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om winsten wit te wassen en gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken (ondermijning).

De gemeente Vijfheerenlanden pakt ondermijning aan. 

Melding helpt de gemeente
Naast de rol van de overheid is ook de rol als inwoner of ondernemer ontzettend belangrijk. Zij zijn immers de ogen en oren van de wijk en met hun oplettende blik kan ondermijning nóg beter aangepakt worden.

Het aantal meldingen is de afgelopen periode enorm toegenomen. 

Een melding helpt enorm en draagt bij aan een veilige leefomgeving. Vermoedens van ondermijning of criminaliteit? Meld verdachte situaties altijd.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier