Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Gerrit Stekelenburg

Eerste paal nieuwbouw Huis ter Leede Leerdam geslagen

  •   keer gelezen

LEERDAM • Onder toeziend oog van wethouder Verweij gaf mevrouw Doorman van Huis ter Leede donderdag 8 april het teken om te beginnen met heien. Op het terrein van het oude Emmahuis in Leerdam Oost komt de nieuwbouw van Huis ter Leede.


Er gaan in totaal zo’n 200 heipalen de grond in. Dit duurt ongeveer twintig werkdagen. Bouwonderneming Stout houdt de omwonenden op de hoogte en streeft naar zo min mogelijk overlast. De bouw is ook te volgen via de BouwApp onder de werknaam Oranjehof.

Als alles volgens planning gaat, is het nieuwe gebouw van Huis ter Leede eind 2022 gereed. Het zal bestaan uit vijf woonlagen met 87 zorgappartementen en 26 zelfstandige woningen, waarvan er twee ingericht worden als hospice. 

Op de eerste woonlaag, boven het restaurant, komen werkplekken voor medewerkers van Huis ter Leede. Er komt een fraaie tuin, waarover nu al goed nagedacht wordt. Huis ter Leede en de landelijke woningcorporatie Woonzorg Nederland voeren dit project samen uit.

Mensen die belangstelling hebben voor een zorgappartement of zelfstandige woning, kunnen contact opnemen met Huis ter Leede, Zorgservice, 0345-614241, op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier