Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; De energiefiets is &eacute;&eacute;n van de nieuwe museumonderdelen.</p>

• De energiefiets is één van de nieuwe museumonderdelen.

Bezoekers zijn dit weekend welkom in het museum van GeoFort Herwijnen

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • GeoFort Herwijnen mag drie dagen bezoekers ontvangen in haar museum als onderdeel van de pilot van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen ‘Testen voor Toegang’. 


Bezoekers van het museum en de WereldPan mogen uitsluitend komen als ze zich vooraf hebben laten testen op Corona. Met uitzondering van kinderen tot 13 jaar, die hoeven zich niet te laten testen.  

GeoFort is zeer verheugd dat ze met deze pilot een paar dagen de deuren van het interactieve museum over de toekomst van de planeet aarde en het pannenkoekenrestaurant de WereldPan kan openen. 

Nieuwe museumonderdelen
GeoFort heeft de afgelopen tijd maar liefst vier nieuwe museumonderdelen ontwikkeld. Het gaat onder andere om de ‘energiefiets’, waarbij bezoekers moeten proberen om voldoende energie voor het eigen huishouden bij elkaar te fietsen. Het blijkt dat  de hulp nodig is van vele duizenden fietsers om één dag in een warm en verlicht huis te kunnen wassen, koken en gamen.

Ook nieuw is een zaal met een groot ‘green screen’. Hier kan een ‘selfie’ worden gemaakt met een achtergrond van een toekomstscenario naar keuze. Zoals de Chinese muur in een woestijnlandschap of juist meer bossen. 

De bezoeker ervaart dat de mensen die nu op aarde leven zich tot de laatste generatie mogen rekenen die actief de klimaatveranderingen kunnen afremmen.

Kickstart Cultuurfonds
Directeur Willemijn Simon van Leeuwen: “Deze museumonderdelen hebben we kunnen ontwikkelen dankzij het Kickstart Cultuurfonds. Dit fonds heeft speciaal geld beschikbaar gesteld aan musea om Corona-proof te worden. GeoFort heeft daartoe 300 vierkante meter vergaderzaal omgebouwd tot museumzalen. Het is daarom fijn dat we nu eindelijk ook publiek mogen ontvangen in deze nieuwe ruimtes!”

“Het museum richt zich op de toekomst, maar voor diegenen die alles over het verleden van het spannende fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie willen weten worden er boeiende rondleidingen gegeven door enthousiaste gidsen.”  

Restaurant
Niet alleen het museum is met de pilot geopend, ook het Pannenkoekenrestaurant ‘de Wereldpan’ mag bezoekers verwelkomen.

Het restaurant-personeel heeft in de Coronaperiode meegeholpen om het Rijksmonument te schilderen en decors voor het museum te bouwen. Toch is het personeel weer blij dat ze even een lang weekeinde hun eigen vak uit te mogen oefenen en weer gasten mogen ontvangen.  

Manager restaurant Remi Bennis: “Het is heerlijk om het hele forteiland, restaurant en met name het terras, weer open te mogen stellen voor publiek. Mensen snakken naar een uitje en een terras is veilig, omdat er praktisch geen Corona-besmettingen plaatsvinden in de buitenlucht.” 

“Onze huidige bezoekers aan de take-away begrijpen niet dat GeoFort ze geen picknickbank mag aanbieden, terwijl ze thuis gewoon bij elkaar op de bank kruipen. GeoFort kan met het grote forteiland en ruime terras mensen dit weekeinde weer wat lucht bieden.”  

De Coronatest gaat via www.testenvoortoegang.nl (tot en met 12 jaar uitgezonderd van een test). Toegang tot het museum moet gereserveerd worden via: www.geofort.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier