Logo hetkontakt.nl/leerdam

Vrolijke eitjes in Deil en Enspijk

  •   keer gelezen

DEIL/ ENSPIJK • De inwoners van Deil en Enspijk zijn deze week verrast met een kleine attentie. Een zakje paaseitjes en een gedichtje voor de Pasen om iedereen te laten weten dat er aan hen wordt gedacht.


De ‘Vrienden van Omzien’ bezorgden deze week samen met de werkgroep Omzien naar Elkaar en MooiWonenInEnspijk bij alle inwoners van de dorpen Deil en Enspijk een kleine verrassing. 

“De virusmaatregelen duren voor de meesten van ons best lang. Zeker nu je maar weinig bezoek mag ontvangen, dat maakt het extra zwaar”, aldus Karin van de Werkgroep Omzien naar Elkaar.

Daarom bedacht de werkgroep een actie om wat vrolijkheid te brengen. Net als voorgaande acties werken beide dorpen bij deze actie weer samen. Ook wordt samengewerkt met de kerk en de Deilse Dorpsraad. De verrassingsactie werd goed ontvangen in de dorpen. 

Eén van de bezorgers van de paaseitjes vertelde dat ze een ontzettend leuk gesprekje had gevoerd aan de voordeur. 

“Juist nu, nu ons Dorpshuis gesloten is en ook de Open eettafel niet doorgaat, is het zo leuk om onverwacht een kleine verrassing te krijgen”, zegt een inwoners Deil. 

De werkgroep Omzien naar elkaar en MooiWonenInEnspijk probeert inwoners bewust te maken om naar elkaar om te zien. 

“Eigenlijk is dat heel eenvoudig, gewoon toch even vragen hoe het gaat, ook al ben je druk of voel je misschien een drempel om het te vragen. En een klein beetje extra op elkaar letten. Met het uitdelen van kleine attenties zorgen we ervoor dat er korte contact- en geluksmomentjes zijn aan de deur en die zijn coronaproof.”

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier