Logo hetkontakt.nl/leerdam

Gezamenlijke aanpak geluidsoverlast op dijken in de regio

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Waterschap Rivierenland, politie Midden-Nederland, motorrijdersvereniging KNMV en gemeente Vijfheerenlanden slaan de handen ineen om geluidsoverlast op de dijken aan te pakken.


Zij hebben bij minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gepleit voor een brede aanpak. Het ministerie laat nu door TNO de geluidsnormen voor geluidsoverlast onderzoeken. 

Geluidsoverlast
Bij geluidsoverlast op de dijk denken veel mensen aan motoren. Het probleem is echter breder dan dat. Overlast ontstaat ook door te hard rijden van automobilisten en door weggebruikers die onvoldoende rekening met elkaar houden.

De dijken zijn geliefde routes voor wandelen, fietsen, motor rijden, wielrennen en toeren. Het kan daarom heel druk zijn op de dijk, vooral bij mooi weer. 

Handhavingsactie
Aan de vooravond van het recreatieseizoen wordt er een handhavingsactie ergens langs de dijken gehouden. Zo worden weggebruikers gewezen op hun rijgedrag en wordt hen gevraagd rekening te houden met elkaar.

De resultaten van deze controle worden binnenkort bekendgemaakt. 

Lange termijnoplossing
Het ministerie van I&W zet met het onderzoek van TNO een serieuze stap naar een lange termijnoplossing voor overlast die dijkbewoners al sinds lange tijd ervaren.

Waterschap, politie, KNMV en gemeente denken graag mee in verdere stappen richting die oplossing.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier