Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Christina Noppe opende in december huisartsenpraktijk De Wiel in Heukelum.</p>

• Christina Noppe opende in december huisartsenpraktijk De Wiel in Heukelum.

(Foto: Mimi van Rossem)

Vierde praktijk voor huisarts Noppe gestart in Heukelum

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Sinds 1 december vorig jaar is aan de Voorstraat 5 in Heukelum de huisartsenpraktijk De Wiel geopend. Dit is voor huisarts Christina Noppe de vierde huisartsenpraktijk in de regio waar zij en haar team dagelijks aanwezig zijn om de patiënten alle zorg te kunnen verlenen.


Het oude pand aan de Voorstraat is volledig vernieuwd en omgetoverd tot een moderne praktijk en ingericht met de modernste apparatuur. In deze praktijk werken twee vaste artsen en assistentes. 

Christina Noppe vertelt tijdens de rondleiding het volgende hierover: “Hier had ik nooit van kunnen dromen. Wie had dit kunnen bedenken toen ik 19 jaar geleden mijn praktijk in Schoonrewoerd opende, dat ik hier in Heukelum, naast Leerdam en Leerbroek mijn vierde praktijk zou openen. Maar toen ik hoorde dat dokter van Gool zijn praktijk hier in het dorp ging sluiten, ben ik in het gat gesprongen dat toen ontstond.”

“Het vertrek van Van Gool zou betekenen dat mensen naar Leerdam moesten voor zorg. Zeker voor ouderen is het echter belangrijk dat er dicht bij huis een huisartsenpraktijk is. Ik vind dat een dorp, waar dan ook, niet zonder huisarts kan. Je moet de mensen niet naar de zorg laten komen, maar de zorg moet naar de mensen komen.”

Altijd bezig
Wie Noppe een beetje kent, weet dat zij altijd voor haar patiënten bezig is. Zij vindt toegang tot zorg zeer belangrijk, dus zijn de vier prakrijken waar zes huisartsen werkzaam zijn, de hele dag geopend en kunnen patiënten afspreken tot 18:00 uur. En op zaterdagmorgen zijn patiënten die buitenaf werken welkom in haar praktijk aan de Broekgraaf in Leerdam.

Daarnaast vindt zij het zeer belangrijk dat zij en de artsen die werkzaam zijn in haar praktijk zich blijven bijscholen, om altijd de beste zorg te kunnen verlenen. Dit houdt in dat zij zelfs in het weekend nog met haar werk bezig is en bedenkt wat zij nog kan doen voor haar patiënten, maar ook voor haar gezin. 

Want naast de vier praktijken heeft zij ook de zorg voor haar gezin met vier kinderen. Over hen vertelt Noppe met veel enthousiasme en ze is er trots op dat ze alle vier hebben gestudeerd, en haar, ondanks dat zij altijd druk was, een goede moeder vinden.

Medisch centrum
Te zijner tijd zou Noppe het liefst ook in Heukelum een medisch centrum openen waarin alle facetten van zorg te vinden zijn, zoals diverse fysiotherapeuten, een diëtiste en een apotheek. Nu al werkt ze nauw samen met de fysiotherapeut uit het dorp.

Ook is in de praktijk aan de Voorstraat een uitdeel automaat van de BENU apotheek te vinden. Hier kunnen mensen met een code dag en nacht hun medicijnen ophalen. 

Op de dinsdag- en vrijdagmorgen kunnen mensen in de praktijk terecht bij de Result Laboratorium Prikpost.

Wie zich wil aanmelden als patiënt, of meer wil weten over de praktijken in Schoonrewoerd, Leerbroek, Leerdam of Heukelum kan bellen naar 0345- 641276 of kijk op: www.huisartsenpraktijkdewiel.nl.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier