Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Toneelgroep T-jater repeteerde onder andere online voor de paastheatervoorstelling.</p>

• Toneelgroep T-jater repeteerde onder andere online voor de paastheatervoorstelling.

T-jater uit Geldermalsen speelt toch paastheatervoorstelling

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • In een tijd waarin het amateurtheater bijna helemaal stil ligt, speelt Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen op Goede Vrijdag 2 april toch haar jaarlijkse paastheatervoorstelling ‘The Compassion’. 


Normaal gesproken zou deze voorstelling te zien zijn op het marktplein in Geldermalsen, maar in het kader van de huidige maatregelen heeft T-jater gezocht naar een alternatief. En dat heeft ze gevonden in het spelen van een Live Stream voorstelling in beeldbel-format. 

Met inachtneming van alle actuele coronamaatregelen kan T-jater op deze manier toch doen wat ze ook in de jaren hiervoor deed; het begin van de lente vieren met een prikkelende theatervoorstelling.

The Compassion 2021 draagt de titel ‘Het proces’ en is een onderzoek naar de betekenis van Pasen in de brede zin. In deze voorstelling, het Theater van de Rechtspraak, kijkt Toneelgroep T-jater met een kritische blik naar de gang van zaken in het proces tegen Jezus van Nazareth in het Bijbelse paasverhaal. 

Daar tussendoor maakt ze uitstapjes naar luchtigere thema’s zoals de voorjaarsschoonmaak, rokjes-dag en lentekriebels. Alles bij elkaar hoopt T-jater antwoord te geven op de vraag: Pasen? Waar gáát dat nou helemaal over?!

Creatieve uitdaging
Natuurlijk heeft Toneelgroep t-jater, net zoals alle amateur toneelgroepen, te maken gehad met de beperkingen op het bij elkaar komen om te repeteren. Dit heeft de makers van The Compassion echter de creatieve uitdaging gegeven om het spel en decor van de geannuleerde voorstelling van 2020 in een nieuwe vorm te gieten.

In een ietwat eenzaam proces van één-op-één repetities en online repetities zijn alle teksten omgevormd tot monologen, uitgesproken door de verschillende personages die acteren in dit ‘onderzoek naar Pasen’. 

Korte dialogen met de stem van een onzichtbare regisseur, stil spel op muziek én een korte dansfilm maken The Compassion 2021 compleet en weer een beleving die de kijker stil maakt, laat lachen, laat nadenken, zich laat verwonderen en boven alles enorm laat genieten.

Kaarten bestellen
The Compassion–Het Proces is te zien op vrijdagavond 2 april, om 19:30 uur (wanneer er nog wel een avondklok geldt) of om 20:15 uur (wanneer er geen avondklok meer geldt) via de link die de kijker toegestuurd krijgt na het kopen van een ticket.

De tickets kosten 3,50 euro en zijn te bestellen via www.toneelgroep-t-jater.nl

De verkoop sluit op vrijdag 2 april om 10:00 uur. In de middag van 2 april wordt dan de link naar de voorstelling via e-mail aan de bezoekers toegestuurd.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Dinie van Oort van Toneelgroep T-jater, via info@toneelgroep-t-jater.nl of via 06–14646082.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier