Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

Tafeltje Dekje Lexmond wint Groene Hartprijs 2021

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Stichting Maaltijdvoorziening en ouderenzorg Lexmond (beter bekend als Tafeltje Dekje Lexmond) is zaterdag winnaar geworden van de Groene Hartprijs 2021. 


De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt door GroenLinks Vijfheerenlanden. In aanmerking voor de prijs komen organisaties of personen die zich op een duurzame manier bezighouden met activiteiten die bijdragen aan het groener en socialer maken van Vijfheerenlanden en de wereld daarbuiten. 

De prijswinnende Lexmondse stichting kreeg 40% van de stemmen. Ook de jeugdactiviteiten van de Natuur en Vogelwacht Schoonrewoerd en Sterrenzicht Leerdam waren genomineerd.

Helpende Hand
In het bestuur van Tafeltje Dekje Lexmond zitten vrouwen die de stichting al vanaf de oprichting draaiend houden. Zij worden bijgestaan door vrijwillige chauffeurs, die door weer en wind de maaltijden halen en afleveren bij de cliënten. “Met een helpende hand en vriendelijk woord. Dat werd zeker het afgelopen jaar zeer gewaardeerd bij de eenzame ouderen.” De chauffeurs rijden vijf dagen in de week.

Volgens GroenLinks Vijfheerenlanden zijn er in de gemeente veel organisaties en individuen die, meestal met vrijwilligers of als vrijwilliger, hun steentje bijdragen aan een groenere en socialere wereld. “Daar hebben wij als GroenLinks enorm veel waardering voor”

Voordracht
Alle inwoners van Vijfheerenlanden mochten organisaties of personen voordragen voor de prijs. Daarnaast werden organisaties benaderd waar vrijwilligers hun best doen om Vijfheerenlanden groener en socialer te maken. Deze organisaties werden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen.

De lijst van voorgedragen organisaties en personen werden voorgelegd aan een jury die bestond uit een vertegenwoordiger van Vitaal Dorp Everdingen, de vorige winnaar, aangevuld met een vertegenwoordiger van het bestuur en GroenLinks-gemeenteraadslid Erik van Doorn.

Op basis van een door de jury vastgestelde shortlist kon gestemd worden via de website van GroenLinks. De prijs werd zaterdag bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst, die via een Zoom-verbinding te volgen was. De prijs werd uitgereikt door een vertegenwoordiger van Vitaal Dorp Everdingen.  

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier