Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Naast een waardecheque ontvangen winnaars ook een tastbare prijs.&nbsp;</p>

• Naast een waardecheque ontvangen winnaars ook een tastbare prijs. 

(:)

Genomineerden eerste Cultuurprijs West Betuwe bekend

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Wethouder Rutger van Stappershoef reikt vrijdagavond 12 maart de eerste Cultuurprijs West Betuwe uit. Een deskundige jury heeft uit alle aanmeldingen drie genomineerden gekozen. Zij maken kans om de Cultuurprijs West Betuwe over de periode van 2019-2020 te winnen.


De genomineerden voor de Cultuurprijs West Betuwe zijn: Historisch Cultureel Centrum Stichting Kerk Heeselt, Muziek op de Dijk en Stichting Stroomhuis Neerijnen. 

Voor een veelbelovend initiatief reikt West Betuwe ook de Aanmoedigingsprijs uit. 

De uitreiking van deze prijzen is dit jaar online en uniek. Om meerdere redenen. Ten eerste omdat dit de eerste Cultuurprijs in de gemeente West Betuwe is. Ten tweede omdat tijdens de coronacrisis toch het een en ander is gebeurd op cultureel vlak. Ten derde vanwege de samenwerking met het culturele veld in West Betuwe.

Samenwerking met het culturele veld
Wethouder Van Stappershoef: “In West Betuwe heeft een enthousiaste groep kunstenaars en cultuur- en kunstliefhebbers ‘Het Collectief’ opgericht. Zij willen een platform bieden voor kunstenaars in West Betuwe. Hun activiteiten sluiten aan bij een aantal doelen uit onze uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst. De eerste bijeenkomsten waren een succes. Daarom hebben wij Het Collectief gevraagd om een programma rondom de eerste uitreiking van de Cultuurprijs West Betuwe vorm te geven.”

Het Collectief is opgericht in coronatijd. En heeft ervaring met online meetings en optredens door kunstenaars.

Cultuur en kunst leeft
Een belangrijke uitgangspunt bij de Cultuurprijs is dat initiatieven de dorpen en stadjes versterken, verbreden, verbinden en vernieuwen. Diegene die het beste scoort op deze onderdelen mag zich winnaar van de Cultuurprijs West Betuwe noemen.

“Het is bewonderenswaardig om te zien dat verschillende initiatieven zich niet uit het veld laten slaan door de coronacrisis. Dat zegt iets over de wil om cultuur en kunst te laten leven in West Betuwe. Ook wij passen ons aan en reiken dit jaar de Cultuurprijs digitaal uit. Met een programma voor en door kunstenaars vanuit Het Collectief”, aldus wethouder Van Stappershoef.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier