Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Gemeente West Betuwe houdt een online ouderavond over de invloed van corona op pubers

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente West Betuwe houdt maandagavond 15 maart vanaf 20:00 uur samen met een aantal partners een online ouderavond. In een theaterachtige setting krijgen ouders en opvoeders antwoord op vragen over de invloed van corona op hun pubers.


De coronatijd is voor veel pubers een zware tijd. Het leidt tot minder sociale contacten en verveling. En dat terwijl hun leven in bloei moet staan. Veel ouders vragen zich af hoe zij hiermee om moeten gaan. En hoe zij het bespreekbaar kunnen maken. 

Tijdens de online ouderavond spelen acteurs van Helder Theater herkenbare situaties na. Zo krijgen ouders inzicht in wat corona doet met pubers én waarom dit zo is.

Laagdrempelig
“Het is natuurlijk niet de hele avond informatie zenden. Ouders kunnen vragen stellen en vragen beantwoorden via een online tool. Ook ontvangen ze tips en handvatten hoe je pubers het beste kunt begeleiden. En dit allemaal aan de hand van voorbeelden. Het is daardoor allemaal heel begrijpelijk en laagdrempelig”, vertelt Hester Dadema van Helder Theater.

Ook de praktijkondersteuner namens de gemeente West Betuwe, De GGZ Gelderland Zuid en Welzijnsorganisatie Connect2jeugd inspireren ouders vanuit hún werkveld.

Mentaal Fit
De mentale gezondheid van jongeren is belangrijk. Dat onderschrijft ook Wethouder Ton van Maanen. “We zitten inmiddels meer dan een jaar thuis. En zijn beperkt in onze mogelijkheden om mentaal gezond te blijven. We zien jongeren én ouders worstelen tijdens deze coronaperiode. Het is dan goed om van elkaar te horen hoe iedereen omgaat met pubers. En tegen welke uitdagingen iedereen aanloopt.”

Meld je aanDe online ouderavond vindt plaats op maandagavond 15 maart vanaf 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:15 uur. Aanmelden kan via www.westbetuwe.nl/mijnpuber.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier