Speurtuin bij GeoFort Herwijnen mag weer open
Logo hetkontakt.nl/leerdam

Speurtuin bij GeoFort Herwijnen mag weer open

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • De speurtuin bij het GeoFort in Herwijnen mag weer open.


Vanaf zaterdag 6 maart kunnen kinderen zich weer uitleven in het uitgebreide klim- en klauterparcours van de speurtuin bij het GeoFort. 

Deze zogeheten vleermuisspeurtuin is samen met Staatsbosbeheer ontworpen en gerealiseerd. Kinderen zoeken de juiste vleermuizenroute en worden meegenomen in de fascinerende navigatietechnieken van deze kleine zoogdieren. 

Kinderen onder de 18 jaar mogen in de buitenlucht dicht bij elkaar spelen. Directeur van GeoFort, Willemijn Simon van Leeuwen, is blij dat de overheid toestaat dat buitenspeelplaatsen voor kinderen weer open mogen. Willemijn hoopt dat het openluchtmuseum van GeoFort snel ook haar deuren mag openen. 

In de zomer van 2020 gold de regel dat elk huishouden tien vierkante meter ruimte moest hebben. “Dit was een prima regel en het zorgde voor een goede verdeling van de bezoekers. Nu zie je dat doordat er zoveel gesloten is er juist mensenmassa’s ontstaan op bepaalde plekken, zoals in het Vondelpark.”  

Voor de inwendige mens heeft het pannenkoekenrestaurant van GeoFort ‘De Wereldpan’ een take away ingericht met pannenkoeken, snacks, koffie, thee en taart.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier