Legofreaks in Leerdam blijven actief
Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Legoliefhebbers moeten een jaartje geduld hebben.
• Legoliefhebbers moeten een jaartje geduld hebben. (Foto: Mimi van Rossem)

Legofreaks in Leerdam blijven actief

  •   keer gelezen

LEERDAM • Dit jaar geen Lego weekend in gebouw Maranatha in Leerdam: vanwege de coronamaatregelen is dat niet mogelijk. Maar volgend jaar wordt er groots uitgepakt.


Net voordat vorig jaar maart de corona uitbrak hebben de Legofreaks Jacques Hoencamp en Richard van Strien uit Leerdam nog het Lego weekend kunnen organiseren.

Helaas kan dit weekend, dat geheel in het teken staat van de gekleurde steentjes waar jong en oud veel plezier aan beleven, dit jaar niet doorgaan. Maar de organisatoren hebben goed nieuws: volgend jaar wordt het Lego weekend groots gevierd.

Groots
Medeorganisator en enorme Lego hobbyist Jacques Hoencamp vertelt hierover: “Iedereen kan begrijpen dat wij dit jaar geen Lego weekend kunnen houden. Gewoonlijk worden deze dagen tijdens het laatste weekend van de voorjaarsvakantie gehouden. Door de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om dit weekend te organiseren.”

“Wat zijn wij blij dat we vorig jaar het Lego weekend nog wel hebben kunnen houden. Het was echt een groot succes want in anderhalve dag kwamen ruim 4500 bezoekers in alle leeftijden langs. Jammer dat het nu dit jaar niet kan, maar het geeft ons ook wel gelijk de mogelijkheid om voor volgend jaar iets groots te organiseren.”

Grotere ruimte
2022 is voor de Legofreaks een bijzonder jaar: “Dan vieren we ons tienjarig jubileum. Dit willen we groots vieren, èn in een grotere ruimte. We merkten vorig jaar dat vanwege de vele bouwwerken en de vele bezoekers die op dit evenement afkwamen de ruimte in het Maranatha gebouw eigenlijk te klein werd. Dus zijn we op zoek gegaan naar een grotere ruimte.”

“Inmiddels zijn we druk met de gemeente en Harm Wolthuis in overleg om het Lego weekend volgend jaar in het partycentrum Het Dak in Leerdam te houden. Alleen zijn hier hogere kosten aan verbonden en omdat wij maar gewoon hobbyisten zijn, hebben we wel de hulp van de gemeente nodig. En het Lego weekend wordt natuurlijk alleen georganiseerd als het mogelijk is in verband met de corona en de anderhalve meter afstand niet gehandhaafd hoeft te worden.”

Omdat de gemeente het Lego weekend een mooi burgerinitiatief vindt en het evenement veel bezoekers trekt, is al toegezegd dat zij gaat meewerken om dit weekend waar jong en oud van genieten mogelijk te maken. De organisatie is nu druk bezig om dit officieel te regelen. 

Extra activiteiten
Hoencamp: “Naast het organiseren van het Lego weekend willen wij vanwege het tienjarig bestaan extra activiteiten houden om het Lego weekend te promoten. Zo denken wij aan een samenwerking met de LOV. Dan kun je denken aan een speurtocht voor de kids waarbij zij op zoek gaan naar Lego bouwwerken die in de etalages staan, of wij gaan in winkels live zitten bouwen. We zijn er nog niet helemaal uit over hoe we dit gaan doen.”

Naast de mooie bouwwerken die getoond worden, verkoopt de organisatie tijdens dit weekend ook nieuwe en gebuikte Lego. Hoencamp benadruk dat het geen commercieel gebeuren is. Daarom zijn handelaren niet welkom. Natuurlijk worden er wel Legodoosjes nieuw en tweedehands verkocht, maar alleen door de organisatie zelf. 

Hoencamp: “We houden de prijzen zo laag mogelijk zodat iedereen de mogelijkheid krijgt iets te kopen. Mensen of kinderen met een smalle beurs moeten ook kunnen genieten van het bouwen met Lego. Dat is echt onze insteek: bouwen met Lego moet voor iedereen mogelijk zijn en blijven. Ook heffen wij pertinent geen toegangsprijs, want we willen iedereen de kans bieden om te komen kijken.”

Als alles gaat zoals de organisatie verwacht, dan wordt in 2022 op 4 en 5 maart voor de tiende keer het Legoweekend gehouden. Naast de vele mooie bouwwerken en technische Lego hoogstandjes is er veel ruimte voor de kids waar zij op verschillende speeleilandjes, waar 350 kilo Lego en Duplo op ze liggen te wachten, zelf iets kunnen bouwen.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier