West Betuwe verstuurt 850 verkeerde stempassen
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

West Betuwe verstuurt 850 verkeerde stempassen

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente West Betuwe heeft circa 850 verkeerde stempassen verstuurd. Er zijn stempassen verstuurd naar het oude adres van (oud-)inwoners, maar ook naar overleden inwoners. 


De gemeente heeft bij het afdrukken van de stempassen een verkeerde peildatum gebruikt. Daardoor zijn alle verhuizingen en overlijdens van het vierde kwartaal in 2020 niet meegenomen. 

“Dit betreurt de gemeente West Betuwe enorm”, schrijft de gemeente in een persbericht. “De burgemeester stuurt een brief met excuses naar de nabestaanden. De gemeente onderzoekt waar het fout is gegaan, zodat het niet nogmaals kan gebeuren.”

Stempas wel of niet geldig
De gemeente West Betuwe heeft melding van het datalek gemaakt bij de juiste instanties. De stempassen die naar een overleden inwoner zijn gegaan, zijn ongeldig verklaard. Het is niet mogelijk om hiermee een stem uit te brengen.

Alle inwoners van wie de stempas naar een oud woonadres in West Betuwe ging, kunnen deze stempas gewoon gebruiken. Wanneer zij hun stempas niet ontvangen via doorzending, dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente. Alle nieuwe inwoners die in het vierde kwartaal in de gemeente West Betuwe zijn komen wonen, krijgen uiterlijk 3 maart alsnog een stempas.

Contact opnemen met gemeente
De gemeente West Betuwe roept kiesgerechtigde inwoners die op 3 maart geen nieuwe stempas hebben ontvangen om contact op te nemen. Dit kan door een mail te sturen naar verkiezingen@westbetuwe.nl. De gemeente zorgt dat deze inwoners alsnog een nieuwe stempas ontvangen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier