Revalidatie na Covid-19 bij Praktijk de Wiel [advertorial]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
advertorial

Revalidatie na Covid-19 bij Praktijk de Wiel

  •   keer gelezen

REGIO • Sommige mensen hebben tijdens het herstel van Covid-19 ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of u in aanmerking komt voor herstelzorg. 


Deze zorg kan onder andere bestaan uit fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek bij Praktijk de Wiel en wordt gegeven in de drie locaties in Schoonrewoerd, Leerdam en Culemborg. Een belangrijke voorwaarde is dat u meewerkt aan een onderzoek naar het effect van deze herstelzorg. 

De herstelzorg is zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die thuis ziek zijn geweest. Beide groepen blijken na einde van de infectie soms ernstig lichamelijk verzwakt. Sommigen hebben ook moeite met het geheugen, concentratie, omgaan met prikkels en plannen. 

Een revalidatietraject kan hierbij van grote meerwaarde zijn om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. 

Bij Praktijk de Wiel wordt u behandeld in een multidisciplinair team welke bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en een diëtist. Zo is er naast het opbouwen van conditie en kracht, ook aandacht voor extreme vermoeidheid, voeding, energieverdeling, ademhalingsoefeningen en mentale aspecten. 

Vanaf medio 2020 heeft dit team al ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van de eerste groep ex-Covid patiënten. 

Vergoeding
Ex-Covid patiënten met langdurige klachten kunnen maximaal zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg (fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek).

Vanuit de basisverzekering is er een ruime vergoeding beschikbaar gesteld. Zie voor verdere informatie onze website www.praktijkdewiel.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier