Inschrijven voor gratis cursus Politiek Actief in West Betuwe
Logo hetkontakt.nl/leerdam

Inschrijven voor gratis cursus Politiek Actief in West Betuwe

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Al veertig enthousiaste inwoners hebben zich aangemeld voor de cursus Politiek Actief die op 25 maart start.


Tijdens vijf bijeenkomsten leren cursisten meer over de gemeente en de gemeentelijke politiek. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerde inwoners uit de gemeente West Betuwe. Ook meedoen? Aanmelden kan via griffie@westbetuwe.nl.

In de gratis cursus Politiek Actief leren deelnemers meer over hoe de gemeente en de lokale politiek werkt. De cursus start op 25 maart en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt van 19:30 uur tot 22:30 uur. Deze zijn digitaal, maar als de situatie rondom corona het toelaat, komen deelnemers fysiek bij elkaar.

•        Donderdag 25 maart: introductie en kennismaking;
•        Donderdag 1 april: de gemeente en besluitvorming;
•        Donderdag 8 april: de gemeenteraad en speeddaten met raadsleden;
•        Donderdag 15 april: training overtuigend debatteren;
•        Donderdag 22 april: basiskennis gemeentefinanciën

De cursus Politiek Actief is interessant voor iedereen die erover nadenkt om politiek actief te worden. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Of voor mensen die gewoon meer willen weten over hoe de lokale politiek werkt. Iedereen is welkom. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Aanmelden
Inwoners van de gemeente West Betuwe kunnen zich tot 5 maart aanmelden voor de cursus bij de griffie via griffie@westbetuwe.nl. Onder vermelding van telefoonnummer en adresgegevens. Na aanmelding ontvangen zij een verdere uitleg over het verloop van de cursus.

Er zijn nu nog tien plekken over. Wees er daarom snel bij om nog een plek in de cursus te bemachtigen.

De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Kijk voor meer informatie over de cursus op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/politiek-actief.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier