Het Heerenlanden in Leerdam is een ‘Gezonde School’
Logo hetkontakt.nl/leerdam

Het Heerenlanden in Leerdam is een ‘Gezonde School’

  •   keer gelezen

LEERDAM • Het Heerenlanden in Leerdan heeft het keurmerk Gezonde School behaald.


Met dit keurmerk Gezonde School laat Het Heerenlanden zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. 

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Het Heerenlanden voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor roken-, alcohol-, en drugspreventie. Zo krijgen alle leerlingen een specifiek lesprogramma voorgeschoteld dat hier betrekking op heeft en leraren hebben hiervoor specifieke trainingen gevolgd. 

De leraren onderbouw hebben ook een training gevolgd voor de eerste leerjaren op een vo-school en de leraren bovenbouw hebben nog een training gehad die meer is toegespitst op de ouderejaars leerlingen. 

Twee keer per jaar zal er een ouderavond worden georganiseerd waarin ‘omgaan met verleidingen’ aan bod komen. Verder komen er jaarlijks preventie medewerkers op school om voorlichting te verzorgen aan de leerlingen.

Het Heerenlanden is trots om een Gezonde School te zijn. Wanneer er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met coronamaatregelen, wordt de plaquette van de Gezonde School ontvangen en zal deze voor iedereen die de school binnen komt zichtbaar zijn. 

De Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties, waaronder onder andere de GGD Nederland, Ministerie van OC&W KWF Kankerbestrijding, NOC-NSF.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier