Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>• Het veelbesproken pannaveld bij vv Heukelum.</p>

• Het veelbesproken pannaveld bij vv Heukelum.

(Foto: @vvheukelum)

VV Heukelum roept leden op besluit rechter over pannaveld te respecteren

  •   keer gelezen

HEUKELUM • Het pannaveld van vv Heukelum moet verwijderd worden, zo heeft de bestuursrechter deze week besloten. Het bestuur van de voetbalclub is hierover teleurgesteld, maar roept haar leden met klem op het besluit van de rechter te respecteren.


“Wij willen iedereen verzoeken de rust rondom het pannaveld te bewaren, in alle opzichten”, laat het Heukelum-bestuur op de clubwebsite weten.

De voetballende jeugd zorgt op het pannaveld al tijdenlang voor geluidsoverlast. Op basis van een handhavingsverzoek besloot de gemeente West Betuwe in april 2019 tot controle en zo nodig handhaving van de openingstijden. In november van hetzelfde jaar ging men nog een stapje verder: het hele veldje zou moeten worden verwijderd. De voetbalvereniging ging daartegen in beroep. Het beroep werd in juni 2020 gegrond verklaard door de voorzieningenrechter. De gemeente nam een nieuw besluit en opnieuw stapte vv Heukelum naar de rechter. Nu is de voetbalvereniging in het ongelijk gesteld.

Avonduren
Vv Heukelum tekende beroep aan tegen het besluit van de gemeente West Betuwe om het pannaveld van het sportcomplex te verwijderen. Het beroep is deze week echter door de bestuursrechter afgewezen. “Met name in de avonduren worden de geluidsnormen overschreden en de rechter acht dat de vereniging te weinig mogelijkheden heeft om deze geluidsoverlast te voorkomen.”

Vv Heukelum heeft tijdens de rechtzitting aangegeven dat het panneveld wellicht kan worden omgebouwd tot een voetbalkooi. Dan zou er minder geluidsoverlast zijn doordat de bal altijd in de kooi blijft. “Dit voorkomt extra geschreeuw en geroep”, zo stelde de vereniging. De voorzieningenrechter was niet overtuigd. “Het ombouwen van het pannaveld is een minder verstrekkende maatregel dand e volledige verwijdering ervan. Het is echter de vraag of het ombouwen wel de overlast wegneemt.”

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier