Rivierenlanders mogen meepraten over energietransitie
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Rivierenlanders mogen meepraten over energietransitie

  •   keer gelezen

RIVIERENLAND • Inwoners van de acht gemeenten in het Rivierenland krijgen de kans om mee te praten over de energietransitie. Ze kunnen hun zegje doen via de online tool Swipocratie.


“Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet dringend. Wat vindt u?”, zo wordt aan de Rivierenlanders gevraagd.  

Regio Rivierenland wil samen met de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Buren, Tiel, Neder-Betuwe en West Maas en Waal inwoners actief betrekken in de discussie rondom duurzame energie. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in drie minuten laten weten wat ze vinden van bijvoorbeeld windmolens en zonneparken. Dat kan tot en met 14 februari via rivierenland.swipocratie.nl. Ook is het daar mogelijk om in te schrijven voor een nieuwsbrief. 

Energietransitie
Net als in andere regio’s in Nederland wordt momenteel gewerkt aan een regionale energiestrategie (RES).  In juni worden besluiten genomen over de keuzes die de regio maakt. Meer info via www.resrivierenland.nl.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier