Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Bibliotheek Lek & IJssel houdt een online voorleesfeest.</p>

• Bibliotheek Lek & IJssel houdt een online voorleesfeest.

Kinderen en ouders uit Leerdam kunnen thuis meedoen aan de Nationale Voorleesdagen

  •   keer gelezen

REGIO • Ook dit jaar kunnen baby’s, peuters en kleuters samen met hun ouders de Nationale Voorleesdagen meevieren.


De Bibliotheek Lek & IJssel nodigt hen uit mee te doen aan online activiteiten en geeft inspiratie en tips om thuis van voorlezen een feestje te maken. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ouders en kinderen veel plezier. 

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters viert Nederland dit jaar tot en met 13 februari de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Dit boek vertelt over kleine Coco die niet durft te vliegen. Ze is bang. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar ze denkt ook aan de leuke dingen. Wat als het wél lukt? Dan kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders kunnen vanuit huis meedoen aan het online Voorleesfeest ‘Coco kan het!’ op woensdag 3 februari om 10:00 uur of op vrijdag 5 februari om 17:00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Christianne Maurer (al 20 jaar docent Muziek op Schoot) neemt de kinderen vertellend en zingend mee in het grappige en ontroerende verhaal.

Op de website van de Bibliotheek vinden ouders tips om thuis van voorlezen een feestje te maken. Ook staan daar leuke filmpjes, liedjes, knutselwerkjes en kleurplaten, om het verhaal van Coco nog meer tot leven te brengen.

Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheeklekijssel.nl/nationale-voorleesdagen-2021.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier