Nog geen rotonde op kruising N848 bij Asperen
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Nog geen rotonde op kruising N848 bij Asperen

  •   keer gelezen

ASPEREN • Het duurt nog minstens twee jaar voor er op de kruising N848 – Nieuwe Zuiderlingedijk bij Asperen een rotonde wordt aangelegd. Dat laat de provincie Gelderland weten op haar website.


Aanvankelijk was het de bedoeling dat de rotonde al dit jaar zou worden aangelegd. Dat werk zou dan gecombineerd worden met het geplande groot onderhoud aan de N848. Nu constateert de provincie dat de aanleg van een rotonde weliswaar een goede oplossing is voor de problemen op deze kruising, maar dat er daarvoor nu onvoldoende ruimte aanwezig is op de dijk. 

“Wij brengen daarom in 2021 nieuwe grond aan. Deze grond moet twee tot tweeënhalf jaar liggen om goed te kunnen ‘zetten’. Daarna leggen we de rotonde aan”, belooft de provincie.

Verkeersveiligheid
De provincie erkent dat de verkeersveiligheid op deze kruising te wensen over laat.

“Het zicht is beperkt en er wordt te hard gereden. Fietsers kunnen nu de N848 niet veilig oversteken.” 

Samen met de gemeente West Betuwe en de politie onderzochten verkeerskundigen van de provincie hoe dit probleem het best aangepakt kan worden. De aanleg van een rotonde blijkt de meest voor hand liggende oplossing. 

Op de N848 tussen Leerdam en Vuren gebeurden de afgelopen jaren meerdere ernstige ongelukken. Dat geldt ook voor de kruising N848 – Nieuwe Zuiderlingedijk. Hier vond mei vorig jaar nog een ongeval met dodelijke afloop plaats.

Groot onderhoud
De provincie benut het groot onderhoud aan de N848 dit jaar om de veiligheid op de weg op een aantal punten te verbeteren.

Ter hoogte van de aansluiting met de A15 komt er een nieuw voorsorteervak voor rechts afslaand verkeer richting knooppunt Deil. 

Bovendien worden bij de op- en afritten de bestaande verkeerslichten vervangen. 

Het asfalt op de N848 is volgens de provincie nog in redelijke staat. Om dat asfalt langer te behouden, wordt een extra beschermlaag aangebracht. Waar dat ‘sealen’ niet meer mogelijk is, wordt het asfalt vervangen. 

Voor fietsers op de Lingebrug bij Leerdam verandert er niets. De provincie constateert dat fietsers het lastig vinden om op deze plaats de juiste weg te vinden. “We kunnen de situatie niet beter maken met de huidige brug. Omdat de brug nog niet aan vervanging toe is, verandert er hier niets.”

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier