Werk-inspiratiesessie WIJIJ wegens grote belangstelling herhaald
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: CommuniGate PR Marketing

Werk-inspiratiesessie WIJIJ wegens grote belangstelling herhaald

  •   keer gelezen

MEERKERK • Voor iedereen die de werk-inspiratiesessie van WIJIJ in december heeft gemist, wordt deze op donderdag 21 januari herhaald. Vanwege de overweldigende belangstelling en het tijdstip aan het begin van de kerstvakantie, kon niet iedereen in december deelnemen.


Nu krijgen alle anderen opnieuw een kans. Deze digitale bijeenkomst is bedoeld voor ieder die op zoek is naar werk of zich oriënteert op een andere baan. In 30 minuten geeft WIJIJ (spreek uit: wij-jij) praktische tips voor online solliciteren en vertelt over haar succesvolle, andere aanpak waarmee je een baan vindt, die écht bij je past. Deelname aan de werkinspiratiesessie is gratis, inschrijven kan op de website www.wijij.nl/werk-inspiratiesessie.

De ruim 100 deelnemers aan de eerste bijeenkomst zijn na afloop stuk voor stuk enthousiast. “Ik vond het een heldere sessie, duidelijke uitleg, waar ik zeker iets mee kan”, reageert één van hen. Anderen noemen het ‘motiverend’, ‘interessant en leerzaam’, ‘verhelderend en leuk opgezet’, ‘goed uitgelegd’ of ‘boeiend’. Een van de deelnemers vertelt dat zij eigenlijk iets anders had verwacht, ‘maar het was juist leuk dat dit gaat over werk dat bij jóu past.’

Online solliciteren
Tijdens deze online bijeenkomst maken de deelnemers kennis met het digitale platform WIJIJ.nl en de nieuwe kijk op solliciteren. Projectleider Marjan Lancee: “We laten zien hoe je baas wordt over je eigen toekomst en welke mogelijkheden WIJIJ biedt om daarbij te helpen. In de sessie geven we direct al praktische tips voor online solliciteren -, dat vraagt om hele andere vaardigheden- en we introduceren het WIJIJ-platform. Op WIJIJ.nl vinden mensen een aantal persoonlijkheidstestjes waarmee je meer over jezelf leert, zoals je sterke kanten en talenten. Vaak levert dat hele verrassende inzichten op. Daarnaast is de ‘Arbeidsmarktverkenner’ een belangrijk hulpmiddel, die matcht jouw profiel met talloze vacatures.”

Andere thema’s tijdens de online inspiratie-sessie: hoe word je met WIJIJ zichtbaar voor werkgevers en hoe kan je gebruikmaken van gerichte trainingen en scholing dankzij de samenwerking met H!VE. De deelnemers kunnen direct al hun vragen stellen via een live chat, ook kan er na afloop nagepraat worden.

Talenten in de hoofdrol
Iedereen kan gratis een profiel aanmaken op WIJIJ.nl. Het vernieuwende van WIJIJ zit in de aanpak en visie op de arbeidsmarkt. WIJIJ brengt mensen en banen bij elkaar door te kijken naar iemands talenten, motivatie en passie, en niet alleen naar werkervaring en opleiding. Hierdoor vinden mensen werk dat aansluit op hun interesses en talenten. Sinds de start in het voorjaar van 2019 hebben al ruim 200 deelnemers via WIJIJ (ander) werk gevonden.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier