Samenloop voor Hoop Neerijnen 2021 wordt 2022
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Ab Donker

Samenloop voor Hoop Neerijnen 2021 wordt 2022

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Corona heeft overal invloed op. En het is nog niet bekend hoe lang dat nog zal duren. En zekerheid omtrent een ‘normaal’ leven is er nog niet.


Bij de SamenLoop wordt 24 uur lang met zijn allen gelopen, er wordt gedacht aan geliefden, herinneringen worden opgehaald en men is bezig met dat wat een mens ook zo machteloos kan maken… die vreselijke ziekte. En daarom mag niet worden opgegeven.

Geen ziekte als kanker of een virus als corona kan de mensen stoppen die de strijd blijven aangaan… Helaas heet de organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Neerijen opnieuw het besluit moeten nemen, in goed overleg met KWF en alle betrokken partijen, dat de SamenLoop voor Hoop zal doorschuiven naar vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2022. 

De organisatie begrijpt dat dit enorm ingrijpend is voor iedereen die bij SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop.

KWF
Het KWF zegt hierover het volgende: “Omdat we de waardevolle vrije tijd die vrijwilligers steken in de KWF Samenloop zo goed mogelijk tot z’n recht willen laten komen, kiest het KWF voor deze koers. Samenlopen uitstellen en in 2021 concentreren op acties. Bij dit soort kleinschaliger acties, met een kortere aanlooptijd, is het immers gemakkelijker om binnen de geldende coronamaatregelen te werken.”

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Neerijen kijkt in ieder geval terug op een geslaagde kerstwensboom in Neerijnen. Andere acties zullen ook gewoon doorgaan: “Wij zullen ook komend jaar niet stil blijven zitten.”

Begrip
In Neerijnen is er overigens begrip voor het besluit vanuit het KWF: “Een SamenLoop op anderhalve meter is moeilijk te realiseren. En die knuffel die we zo hard nodig hebben tijdens dit evenement kan nu niet zomaar uitgedeeld worden.”

“Een hele moeilijke, maar in deze tijd, hele goede beslissing. Maar wel één die ons aan het hart gaat. De SamenLoop is een evenement met een lach en een traan en het lijkt voor nu onmogelijk om elkaar juist dan vast te houden. Diverse sponsoren hebben ons al financieel ondersteund en daardoor konden wij als SamenLoop al een mooie bijdrage leveren aan het fietsplan voor oncologische patiënten in Ziekenhuis Rivierenland Tiel.”

Wie vragen heeft of meer wil weten kan mailen naar SamenLoop voor Hoop Neerijnen, slvhneerijnen@gmail.com of kijk eens op: www.samenloopvoorhoop.nl/neerijnen of op de Facebookpagina van de organisatie: www.facebook.com/samenloopvoorhoopneerijnen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier