Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Het blijft onwerkelijk: lesgeven in een leeg lokaal.</p>

• Het blijft onwerkelijk: lesgeven in een leeg lokaal.

Leerkrachten Calvijnschool Leerdam missen interactie met leerlingen

  •   keer gelezen

REGIO • Zoals het er nu naar uitziet, moeten de basisscholen nog even door met het online lesgeven. Niet alleen voor de kinderen en hun ouders is dat een grote verandering, ook voor de leerkrachten ziet een dag lesgeven er heel anders uit.


Op de Calvijnschool in Leerdam is gekozen voor zo min mogelijk online lessen, legt Wiepkje van Eijk uit. Zij verzorgt onder andere de ICT van de school. 

“Online les vraagt veel van leerlingen en ouders. In plaats daarvan regelen de leerkrachten elke week een huiswerkpakket en maken ze daarnaast instructiefilmpjes en bijvoorbeeld voorleesfilmpjes. Deze plaatsen we op het intranet zodat leerlingen/ ouders daar op hun eigen moment bij kunnen. Daarnaast is er elke schooldag een dagopening waarin jarige leerlingen worden genoemd, we met elkaar een Psalm zingen en een meester of juf een Bijbelverhaal verteld. We hopen op deze manier toch verbonden te blijven met elkaar.” 

Ondanks die verbondenheid, wordt de interactie met de leerlingen, het èchte contact enorm gemist, zegt Wiepkje. “De fronsende wenkbrauwen bij die moeilijke som, die dromerige blik tijdens het voorlezen, die grote glimlach tijdens het buitenspelen. De rennende voetstappen over het plein, het geklauter in het klimrek, de volle kapstokken met jassen en tassen, dat alles is er nu even niet bij. En dat is echt een gemis voor ons als leerkracht.”

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier