De natuur proeven in Nederland? Zo zorg je dat je goed voorbereid bent [ingezonden mededeling]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

De natuur proeven in Nederland? Zo zorg je dat je goed voorbereid bent

  •   keer gelezen

Nederland heeft op het gebied van de natuur heel wat te bieden. Van de prachtige ongerepte duinen en zandvlaktes op de Waddeneilanden tot de bosrijke omgeving in het midden en oosten van het land. Van de Friese meren tot het glooiende Limburgse landschap. 


Er valt op diverse locaties van noord naar zuid en van oost naar west heel wat moois te ontdekken. Wil je volop van dat moois genieten? Dan is het zaak om je goed voor te bereiden. Een wandeltocht in de natuur is fijn, maar alleen als je die maakt in de meest optimale omstandigheden. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel. 

Weet waar je loopt
Een belangrijk punt in de voorbereiding is je te verdiepen in de mogelijkheden die ter plaatse geboden worden. Mag je er bijvoorbeeld een hond meenemen? Is het toegestaan om je buiten de paden te begeven?

Houd er ook rekening mee dat in veel natuurgebieden het bereik met de mobiele telefoon niet optimaal is. Wanneer je het toestel wilt gebruiken om te navigeren, is het zinvol om vooraf een app te downloaden waarmee je kunt navigeren zonder internet, zoals MapsMe. Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat je de plattegrond van de betreffende regio vooraf gedownload hebt op je toestel. 

Goede wandelschoenen
Wandelen met het verkeerde schoeisel is nooit een goed idee. Je kunt dan snel blaren oplopen, waardoor het geen wandeltocht maar een marteltocht wordt. Investeer dus in goed stel stoere stappers, bijvoorbeeld van het merk Lowa, dat zich heeft gespecialiseerd in wandelschoenen. 

Niet alleen kenmerken deze schoenen zich door de perfecte pasvorm, ook is Lowa één van de weinige schoenproducenten die wandelschoenen niet alleen in de meest gangbare maten, maar ook in extra grote, extra brede en extra kleine maten levert. 

Winddichte kleding
Het klimaat in ons land is nogal veranderlijk. Op een warme zomerdag zul je weinig kleding nodig hebben, maar op een koude winterdag is wind- en waterdichte kleding zeker aan te bevelen.

Je kunt bij Zwerfkei alle benodigde kleding krijgen voor elk weertype en voor alle omstandigheden. Zo weet je zeker dat je de elementen kunt trotseren en niets je avontuur nog in de weg staat. 

Ben je van plan om ergens in de natuur te gaan kamperen? Dan kun je er ook terecht voor alle benodigdheden, van slaapmat tot tent en zelfs bergbeklimmersuitrusting.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier