Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Leerdam Heren 1 heeft het leukste socialmedia-account.</p>

• Leerdam Heren 1 heeft het leukste socialmedia-account.

HCL Leerdam Heren 1 heeft beste socialmedia-account

  •   keer gelezen

LEERDAM • ‘Leerdam Heren 1 heeft het tofste socialmedia-account van het jaar’, dat hebben de lezers van hockey.nl besloten. Daarmee heeft de ploeg gewonnen van Leonidas Dames 1, Olympia Heren 1, IJsseloever Heren 4, Push Heren 2, Ede Jong Dames 3, HGC JC2, Druten Dames 2, Delta Venlo Jong Dames 1 en Gemert Jong Heren 1.


Hockey.nl was de afgelopen weken op zoek naar het tofste socialmedia-account. Bijna zeventig ploegen gaven zich op voor de verkiezing: van jeugdteams, tot veteranen, van YouTube-accounts tot Instagram. De redactie maakte een shortlist van de tien tofste accounts.

 Door middel van een poll bepaalden de lezers van hockey.nl het tofste socialmedia-account van Nederland. Met bijna dertig procent van de stemmen werd de Facebookpagina van Leerdam winnaar van de verkiezing.

Veel over voor de winst
Hockeyclub Leerdam is 43 jaar geleden opgericht en telt inmiddels zo’n 250 leden. De vereniging koestert sinds dit seizoen eindelijk weer een mannelijk eerste vaandelteam. De afgelopen twintig jaar kreeg de club geen Heren 1 op de been.

Het vaandelteam zal nog even aan moeten blijven, willen ze dit in stand houden. Door het ontbreken van jongens tussen de 14 en 18 jaar op de club, is de eerstvolgende jongensploeg namelijk C1.

Ondanks dat de ploeg de kleinste vereniging heeft, werd iedereen aangezet om te stemmen. Zo werden er filmpjes opgenomen met oud-internationals Naomi van As en Ellen Hoog en werden er AirPods verloot onder de stemmers.

Quarantaine tv
De ploeg wordt vooral geroemd om hun ‘quarantaine tv’. Een wekelijkse online show waarin telkens een speler uit de selectie opgezocht werd.

Daarin werd gevraagd hoe het met hem ging, hoe hij fit bleef, maar werd er ook een kijkje genomen in de voorraadkast. Hoe zat het met het hamsteren en hoeveel WC-rollen waren er te vinden?

Wall of Beer
De ploeg is creatief. Zo bedachten ze eerder al de Wall of Beer. Een soort Club van 100, maar dan speciaal voor de eigen bierpot. Voor vijf euro kon worden ingeschreven en kwam er een foto op de Facebookpagina van de ploeg. Binnen een mum van tijd werd de honderd gehaald.

Momenteel is de ploeg bezig met de verkoop van sjaaltjes. Sinds kort deelt de hockeyclub het clubhuis met de plaatselijke voetballers, waardoor het vaandelteam van Leerdam bedacht dat zij dan ook maar voetbalsjaals moesten verkopen. Inmiddels zijn er al honderdvijftig Leerdam-sjaals verkocht.

Kijk ook eens op: www.facebook.com/hcleerdamheren1.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier