Koninklijke onderscheiding voor Ad Roza uit Haaften
Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Het echtpaar Roza met rechts burgemeester Servaas Stoop.
• Het echtpaar Roza met rechts burgemeester Servaas Stoop. (Foto: Etienne Hessels)

Koninklijke onderscheiding voor Ad Roza uit Haaften

  •   keer gelezen

HAAFTEN • Burgemeester Servaas Stoop (West Betuwe) heeft op zaterdag 9 januari aan Ad Roza uit Haaften een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Roza zet zich al jarenlang op vrijwillige basis in voor de samenleving. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 


Ad Roza (73 jaar) was in 1979 de medeoprichter van tafeltennisvereniging ASIO in Haaften. In 1981 regelde hij dat er een tafeltennistoernooi voor basisscholen kwam. Dit toernooi wilde hij deze maand voor de laatste keer organiseren. Meneer zet zich al veertig jaar met hart en ziel in voor dit toernooi. 

Sponsors
Hij regelde alle voorbereidingen en de sponsors. Tijdens het toernooi was hij de hele dag in touw. Van iedereen welkom heten tot spelregels uitleggen. Van de prijsuitreiking tot de zorg voor alle vrijwilliger.

Ad Roza heeft ook diverse bestuursfuncties vervuld, zoals vicevoorzitter, wedstrijdsecretaris en bestuurslid jeugdzaken. Ook was hij lid van de redactie van het clubblad. 

Wielercomité
In de jaren 1994 tot 2005 was Roza bestuurslid bij de stichting Wielercomité Haaften. Hij organiseerde in die jaren de jaarmarkt in dit dorp. Meneer regelde de standhouders, onderhield de contacten met hen en met de inwoners en lokale ondernemers.

Na het opheffen van het Wielercomité zorgde hij voor de overdracht van de jaarmarkt aan Oranjevereniging Haaften. Sinds 2015 bezorgt meneer voor Welzijn West Betuwe maaltijden bij ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken.

Door de geldende coronamaatregelen kan het tafeltennistoernooi niet doorgaan. Daarom heeft burgemeester Servaas Stoop de Koninklijke onderscheiding de gedecoreerde thuis uitgereikt. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier