Vijfheerenlanden onderzoekt kansen cassatie in zaak Niemans
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Niroworld

Vijfheerenlanden onderzoekt kansen cassatie in zaak Niemans

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden laat de komende weken onderzoeken of cassatie in de zaak Niemans kans van slagen heeft. Op basis van dat onderzoek beslist de gemeente of er ook daadwerkelijk cassatie wordt ingesteld. Het onderzoek moet eind februari klaar zijn.


De gemeente Vijfheerenlanden heeft twee redenen om dit onderzoek te laten doen. Op de eerste plaats omdat het verschil in de bedragen van de laatste en eerdere uitspraken van het Gerechtshof zo groot is.

Ook vindt de gemeente de hoogte van het bedrag maatschappelijk niet verantwoord gezien de impact die dit kan hebben op de gemeentebegroting en daarmee op de uitvoering van de gemeentelijke taken.

Daarnaast wil de gemeente, net als veel inwoners dat ook zeggen, zo snel mogelijk tot een afronding van de zaak komen. Daarom zal de gemeente ook alleen in cassatie gaan als de kans aanzienlijk is dat dit wat oplevert.

Landsadvocaat
Het onderzoek zal worden uitgevoerd door landsadvocaat Reimer Veldhuis, partner bij Pels Rijcken Advocaten en notarissen. Hij zal met een onafhankelijke blik naar de zaak kijken. De kosten van het onderzoek bedragen zo’n 100.000 euro.

Het cassatie-onderzoek zal naar verwachting tussen de 5 tot 6 weken duren. Daarna is een gelijke periode nodig voor het opstellen van de cassatiestukken. De stukken voor de cassatie moeten voor 15 maart 2021 worden ingediend bij de Hoge Raad. 

Een besluit tot het instellen van cassatie zal nog wel worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier