Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd
INGEZONDEN MEDEDELING

Hoe ziet de huizenmarkt er op dit moment uit in deze coronatijd

  •   keer gelezen

Dat Covid-19 veel veranderingen met zich meebrengen, hoeven wij je vast niet te vertellen. Alle branches staan op hun kop. De ene branche heeft het knetterdruk, terwijl de andere juist compleet stil staat qua werkzaamheden. Zo ook voor de huizenmarkt zijn er veel veranderingen ontstaan. Zo is een huis verkopen zonder makelaar bijvoorbeeld opeens helemaal hip. We zetten de opvallende trends graag op een rijtje.


Meer woningen te koop
Mensen hebben opeens veel meer de tijd om te klussen en dus ook om een heel nieuw huis te verbouwen. Er staan veel meer woningen te koop dan voor de coronacrisis. Het aanbod steeg met maar liefst 34 procent en er worden ook meer huizen verkocht. Steeds meer mensen zetten hun huis in de verkoop. ‘Nu is het moment!’, is een gedachte die bij velen aanwezig is.

Woonwensen veranderen
Iedereen zit opeens vastgekluisterd aan huis. Een huis is een werkruimte, sportschool, kinderopvang en leefruimte in een. Woonwensen veranderen dus ook geleidelijk mee. Nu we vaker binnen opgesloten zitten zijn we het hebben van leefruimte en een tuin meer gaan waarderen. Zo zijn bewoners van een appartement minder tevreden over hun woonsituatie in vergelijking met bewoners van een woonhuis. Daar zit dan ook de grootste verandering in. Er wordt opeens veel meer waarde gehecht aan een tuin dan voorheen. Voorheen zochten we gewoon de terrasjes op, maar dat gaat helaas nu wat lastiger.

Hoge huizenprijzen 
Veel starters zitten waarschijnlijk in hetzelfde schuitje: het is bijna onmogelijk om in deze tijden aan een huis te komen. Overbieden met zo’n 20.000 euro zijn geen rare bedragen meer tegenwoordig. Hoewel veel mensen hun huizen zijn gaan verkopen, is de vraag naar huizen altijd nog groter dan het aanbod. Ook tijdens corona is dit alleen maar gestegen.

Help mijn man is klusser
Door de coronacrisis is iedereen opeens meer dan ooit te voren thuis. Bovendien hebben ook veel mensen tijd over door de langdurige werkreizen die opeens wegvallen. Door deze overige tijd en het vastgekluisterd zitten aan huis wordt er massaal geklust. Mensen proberen door middel van youtube filmpjes zelf lampen op te hangen, muren te schilderen en kastjes te bouwen. Gehele huizen worden zelfs zelf in elkaar gezet. En, dat zonder eerdere ervaring.

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier