75e Kiek van Toen uitgereikt aan Jaap de Kock
Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Dittie van Zee-van Arendonk en Jaap de Kock.</p>

• Dittie van Zee-van Arendonk en Jaap de Kock.

(Foto: Den Ouden Dijk)

75e Kiek van Toen uitgereikt aan Jaap de Kock

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • De in 1996 opgerichte Historische Vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen viert in 2021 het 25-jarige bestaan. Daarmee heeft ook het verenigingsblad een jubileum: deze maand komt de 75e uitgave uit.


Vanaf het begin geeft de vereniging drie keer per jaar een verenigingsblad uit, gemaakt door en voor leden. Het blad van januari 2021 is de 75ste uitgave. In alle verenigingsbladen heeft Jaap de Kock de rubriek ‘De Kiek van Toen’ geschreven. 

Bij een bijzondere foto uit vroeger tijd beschrijft hij de gebeurtenis of het achterliggende verhaal. De namen van de mensen op de foto worden er ook altijd bij vermeld. Als Jaap het niet weet, dan roept hij de hulp van leden in en laat hij in de volgende Kiek weten wat die oproep heeft opgeleverd.

Jaap was in 1996 een van de oprichters van de Herwijnse historische vereniging en heeft tot 2008 in het bestuur gezeten. De huidige voorzitter, Dittie van Zee-van Arendonk, is de enige die vanaf de oprichting nog zitting heeft in het bestuur. 

Zij heeft Jaap op een voor hem historische locatie nabij de Wadensteinsesteeg in Herwijnen - de plek waar hij geboren en getogen is - het 75ste verenigingsblad aangeboden.

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier