Wensboom in Leerdam: een nieuwe traditie is geboren
Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Loes van Ruijven &ndash; van Leeuwen, Chris de Groot en Chris Keppel.</p>

• Loes van Ruijven – van Leeuwen, Chris de Groot en Chris Keppel.

(Foto: Mimmi van Rossem)

Wensboom in Leerdam: een nieuwe traditie is geboren

  •   keer gelezen

LEERDAM • Omdat er geen Joris boom in Leerdam stond, heeft Rotary Leerdam een wensboom geplaatst op het plein voor de kerk. 30 december zijn alle wensen verzameld. Rotary Leerdam kijkt nu welke wensen zij in vervulling kan laten gaan.


De kerstboom voor de kerk in de laatste weken van 2020 riep herinneringen op bij oud-Leerdammers die op Facebook memoreerden aan hun jeugd, toen het nog gewoon was dat ieder jaar een kerstboom in het centrum stond. De boom leverde niet alleen hele leuke reacties op, maar zorgde ook voor een fijne kerstsfeer in het centrum.

Brievenbus
Voor de wensboom stond een speciale brievenbus met een grote zilveren strik, waar iedereen een wens in kon deponeren. Loes van Ruijven - van Leeuwen, werkgroeplid van de Rotary Leerdam, vertelde tijdens de laatste lichting van deze brievenbus op 30 december om precies 12:00 uur, terwijl de kerkklokken volop aan het luiden waren, dat tientallen mensen wensen hadden ingediend. Onder toeziend oog van sponsoren en Rotary leden haalde van Ruijven de laatste brieven uit de bus, waarna de mannen van de buitendienst van de gemeente de boom omzaagden en afvoerden.

Wensen vervullen
Van Ruijven heeft de brievenbus geregeld geleegd en al wat wensen gelezen. Van Ruijven: “Hoeveel wensen er vervuld worden hangt af van het type wens dat is ingediend. De wensen lopen zeer uiteen. Wij gaan als werkgroep samen alle wensen lezen. Dan gaan wij met alle leden bespreken welke wensen we daadwerkelijk kunnen vervullen. ‘Een gezond jaar’ is een wens van veel inzenders. Helaas is dit een wens die wij niet kunnen vervullen, maar natuurlijk wel voor iedereen hopen.”

Traditie
Verder vertelde van Ruijven dat het eigenlijk best bijzonder is dat de boom in een paar weken tijd gerealiseerd kon worden. “Dit kon alleen door het grote enthousiasme en inzet van iedereen die heeft meegewerkt. Door medewerking van het bestuur van de Grote Kerk en de vele sponsoren kon de boom worden gerealiseerd.” Tot slot merkte van Ruijven op dat er dit jaar weer een boom komt. “Een traditie is geboren.”

Marijke Verhoef
Bladmanager/redacteur special products
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier