Logo hetkontakt.nl/leerdam

Rhenoyse Kerst Pubquiz groot succes

  •   keer gelezen

RHENOY • Door Corona was het dit jaar helaas niet mogelijk om de jaarlijks drukbezochte ‘Rhenoyse Kerstmarkt’ in het dorpshuis doorgang te laten vinden, maar dat weerhield de organisatie er niet van om toch een gezellig alternatief te organiseren.


Ilse Dragstra licht toe: “Bij de kerstmarkt stonden ontmoeting en gezelligheid centraal, het zorgde ervoor dat bewoners van Rhenoy en bezoekers uit omliggende dorpen met elkaar vast gezellig in kerstsferen kwamen. En juist in deze Coronatijd wilden we dat toch weer proberen te bieden en wel met een heuse online Rhenoyse Kerst Pubquiz.” 

Altijd spannend zo’n initiatief via het internet, maar het bleek een groot succes te zijn. 

Zaterdagavond 19 december speelden maar liefst 28 teams mee die met elkaar op een gezellige manier de strijd aangingen. Alle teams waren digitaal via Zoom te zien en daarnaast kon men alle vragen ook via een scherm volgen en beantwoorden.

Onder de bezielende quizleiding van kerstman ‘Rudi Claus’ en zijn kerstengeltjes werden in totaal 105 vragen gesteld, verdeeld over twaalf verschillende ronden. Bekende categorieën als Muziek, TV & Film, Sport en Kerstmis kwamen voorbij, maar ook leuke en lastige vragen over West Betuwe en Rhenoy vanzelfsprekend. 

Als leuke afwisseling van de Pubquiz werd tussendoor ook nog aan het ‘Rad van Fortuin’ gedraaid. 

Tijdens de avond konden leuke prijzen worden gewonnen, allemaal spontaan beschikbaar gesteld door lokale bedrijven. Eindwinnaar van de Pubquiz werd het team ‘Bij de Bushalte’ van de familie Van Orden. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan het behoud en onderhoud van dorpshuis de Betuwe Poort. 

Ilse Dragstra: “Wij zijn erg blij met dit succes en willen iedereen enorm bedanken. Het was geslaagd, erg leuk om dit met dorpsgenoten zo te kunnen doen en het was supergezellig! Maar we hopen ook wel weer snel open te kunnen als dorpshuis en iedereen weer in levenden lijve te kunnen treffen.”

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier