Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Afscheidsreceptie burgemeester Coert van Ee.</p>

• Afscheidsreceptie burgemeester Coert van Ee.

(Foto: Nico van Ganzewinkel)
update

Zederiks oud-burgemeester Coert van Ee op 66-jarige leeftijd overleden

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Coert van Ee, oud-burgemeester van de toenmalige gemeente Zederik, is zaterdagmiddag op 66-jarige leeftijd overleden.


Van Ee trad in 1982 toe tot de gemeenteraad van Nieuwegein, zat vier jaar (2007-2011) in de Provinciale Staten van Utrecht en werd op 3 januari 2011 burgemeester van Zederik, als opvolger van Frank Koen. In december 2015 trad de CDA'er tijdelijk terug als gevolg van een ongeval. Coert van Ee keerde nog wel terug, maar legde op 1 oktober 2016 het ambt van burgemeester toch neer.

Coert van Ee was nog actief als voorzitter van het Rode Kruis in zijn woonplaats IJsselstein, zat in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Nierpatiënten en was vice-voorzitter van Den Hâneker.

Burgemeester Sjoers Fröhlich reageert op Twitter: 'Vijfheerenlanden is Coert veel dank verschuldigd voor zijn aandeel in de totstandkoming van onze nieuwe gemeente. Ik wens familie en vrienden veel sterkte'. 

Coert van Ee werd geboren in Jutphaas (nu Nieuwegein) en volgde de LTS, MTS en HTS. Hij vervulde tal van topfuncties in het bedrijfsleven. In de jaren tachtig verbleef hij met zijn gezin regelmatig in het buitenland. Voordat hij burgemeester werd van Zederik werkte hij bij Getronics, een ICT system integrator waar hij actief was als adviseur bij gemeenten, provincies en bedrijfsleven. 

Van Ee onderging in zijn leven tal van operaties. Tijdens het ongeluk eind 2015 verloor de oud-burgemeester een oog.  Hij werd in allerijl met een ziekenwagen naar het UMC gebracht. Pas een paar dagen later bleek de 'impact' van het ongeluk. Zijn toestand ging met de dag achteruit. Er bleek bloed tussen zijn hersenen en hersenpan te zitten, hij had last van evenwichtsstoornissen en na een paar dagen kreeg Van Ee een 'delier', waardoor hij verward en onrustig werd. "Qua impact was dit de zwaarste ingreep die ik heb ondergaan", zei Van Ee in een interview met Kontakt-redacteur André Bijl. "Ik wist niet hoe het zou aflopen. Ik was mijn oog kwijt, voelde me onzeker. Ik ben bijna 62, wat voor gevolgen zou dit hebben op mijn leven, op mijn gezondheid?" 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier