Voorbereidende werkzaamheden A27 Houten-Hooipolder in volle gang
Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De A27 voert onder meer door de gemeente Vijfheerenlanden.
• De A27 voert onder meer door de gemeente Vijfheerenlanden. (Foto: Rijkswaterstaat)

Voorbereidende werkzaamheden A27 Houten-Hooipolder in volle gang

  •   keer gelezen

REGIO • Om de filedruk op de A27 en het sluipverkeer rondom de snelweg te verminderen, verbreedt Rijkswaterstaat de komende jaren de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Dit is een grote operatie op een traject van 47 kilometer snelweg met vier grote bruggen.


Eind augustus van dit jaar werd door de Raad van State een positieve uitspraak gedaan over het Tracébesluit. Dit betekent dat Rijkswaterstaat een nieuwe fase van het project in gaat met verschillende, interessante werkzaamheden buiten.

Voorbereidingen
Er gebeuren momenteel veel voorbereidende werkzaamheden, zoals (archeologisch) veldonderzoek en verleggingen van kabels en leidingen. Dit is nodig om het proces straks succesvol en met zo weinig mogelijk hinder te laten verlopen. Rijkswaterstaat verwacht het veldonderzoek voor het eind van dit jaar af te ronden. Het verleggen van de kabels en leidingen duurt tot 2024.

In de buurt van de Merwedebrug vindt onderzoek plaats bij een locatie met archeologische waarde. Er wordt onder andere gezocht naar objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Voor vogels en vleermuizen zijn speciale kunstnesten en paalkasten gebouwd. Zo hebben zij ook veilige en duurzame onderkomens.

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen van dit project kan zich aanmelden voor en digitale nieuwsbrief, die vier keer per jaar verstuurd wordt. Voor meer informatie: www.a27houtenhooipolder.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier