Ook in gemeente Vijfheerenlanden ‘Amnesty Write for Rights’
Logo hetkontakt.nl/leerdam

Ook in gemeente Vijfheerenlanden ‘Amnesty Write for Rights’

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Tijdens Write for Rights worden elk jaar in december honderdduizenden brieven geschreven voor mensen die onrecht is aangedaan. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet.


Amnesty’s schrijfacties hebben resultaat: iemand komt vrij, een doodstraf wordt omgezet naar een gevangenisstraf, de leefomstandigheden in de gevangenis verbeteren. Maar zelfs als er niet meteen resultaat wordt geboekt, dan nog betekenen die brieven en solidariteitsboodschappen heel veel. Ze steken een hart onder de riem van de slachtoffers en hun familie en vrienden. Door die brieven weten ze dat ze niet vergeten worden, dat mensen aan hen denken en voor hen opkomen.

Elke handgeschreven brief en kaart laat persoonlijke betrokkenheid zien en dat maakt indruk bij de ontvangers. 

Ook in de gemeente Vijfheerenlanden kan worden meegedaan aan de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. 

Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar in deze gemeente thuis geschreven. Er kan gratis een individueel schrijfpakket, met voorbeeldbrieven, briefpapier en instructies, aangevraagd worden bij de werkgroep Vianen via amnestyvianen@hotmail.com.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier