Waarom is een domeinnaam belangrijk voor een website? [ingezonden mededeling]
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Lukas Gojda - nl.123rf.com
ingezonden mededeling

Waarom is een domeinnaam belangrijk voor een website?

  •   keer gelezen

Als je jezelf op internet wilt presenteren, is een eigen website een goed idee. Daar kun je alles op kwijt wat je met de wereld wilt delen.


Maar een website hoeft technisch gezien niet op een eigen domeinnaam te staan. Je kunt een website ook onderbrengen in een gratis netwerk. Toch wordt dat voor ondernemers niet aangeraden. 

Maar ook als je geen ondernemer bent en toch een website exploiteert, is het aan te bevelen om daar een eigen domeinnaam aan te koppelen. Waarom dat belangrijk is, lees je in dit artikel.

Professionele uitstraling
Met een eigen domeinnaam laat je zien wie je bent. Je creëert een professionele uitstraling met een eigen domein, hetgeen ertoe leidt dat mensen je serieuzer nemen en meer vertrouwen in je hebben.

Natuurlijk is dat slechts een wassen neus, maar toch telt dit psychologische effect wel degelijk mee bij de afwegingen die mensen maken. De heersende gedachte is dat, als je al niet eens de moeite hebt genomen om een eigen domein op te zetten, de rest ook misschien niet zo professioneel geregeld is.

Vindbaarheid
Als jij jouw website onderbrengt in een gratis netwerk, waar meerdere websites op dezelfde domeinnaam geplaatst zijn, komt dat de vindbaarheid in zoekmachines bepaald niet ten goede. Die gaan er juist vanuit dat alles wat op hetzelfde domein zit, bij elkaar hoort. Je kunt in dat geval beter zelf een domeinnaam kopen en daar je website onderbrengen.

Dit geeft je tevens de mogelijkheid om specifieke codes op te nemen die van belang kunnen zijn bij de wijze waarop de website door zoekmachines getoond wordt.

Eigen e-mailadres
Heel vaak zie je bedrijven online adverteren met een e-mailadres van hun provider. Soms is dat zelfs een gratis maildienst als Gmail of Hotmail. Dit is niet wenselijk, want doorgaans wordt dit als niet professioneel beschouwd.

Helemaal niet wanneer er al wel sprake is van een eigen domeinnaam. Wanneer je die hebt, heb je namelijk ook de beschikking over de mogelijkheid om zelf e-mailadressen in te stellen met je eigen domeinnaam als basis.

Kort maar krachtig
Links naar gratis websites in een netwerk zijn vaak nogal lang. Dat komt omdat je meelift op het domein van een ander, waar je dan zelf je eigen stukje tekst nog voor moet zetten.

Dan krijg je zoiets als www.mijnsite.hetgrotenetwerk.nl en dat is niet handig voor bezoekers om te onthouden.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier