Syndion sluit locatie Emmalaan per 1 augustus 2021
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Syndion sluit locatie Emmalaan per 1 augustus 2021

  •   keer gelezen

LEERDAM • Syndion heeft besloten om de locatie aan de Emmalaan in Leerdam met ingang van 1 augustus 2021 te sluiten, zo laat zij weten in een persbericht.


“Syndion wil de best mogelijke zorg leveren aan cliënten. Zorg die aansluit bij onze kernwaarden: zeggenschap, verbindend, maatwerk met lef! Hiervoor zetten we ons op dagelijkse basis met elkaar in”, zo schrijft de organisatie. Maar, zo zegt Syndion, lef hebben betekent ook: toegeven als de kwaliteit die cliënten verdienen niet wordt bereikt. 

Syndion heeft dan ook een ingrijpende beslissing moeten nemen: “Al tientallen jaren werken we met hart en ziel aan de best mogelijke zorg voor onze cliënten. We zagen, en zien, het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om specifieke doelgroepen ook een plekje te geven binnen Syndion. Zo ook onze cliënten op locatie Emmalaan in Leerdam. De combinatie van cliënten op de Emmalaan is voor Syndion uniek.”

Personeel
Na jaren van hard werken is Syndion tot de conclusie gekomen dat de zorgvraag van sommige cliënten op de Emmalaan vanwege de complexiteit niet de zorgvraag is waar Syndion aan kan voldoen. Dit heeft voor een deel te maken met de problematiek omtrent het vinden en behouden van het juiste personeel.

“Om de best mogelijke zorg te kunnen bieden, hebben we voldoende gekwalificeerd personeel nodig. Medewerkers die ervaring hebben met complexe zorgvragen. Gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt lukt het ons niet om voldoende gekwalificeerd personeel te werven voor de Emmalaan.”

“De combinatie van het niet kunnen aantrekken van voldoende gekwalificeerd personeel en een locatie die niet aan de eisen voldoet, zorgt ervoor dat we een deel van de cliënten op de Emmalaan niet het benodigde behandel- en ondersteuningsklimaat kunnen bieden dat ze nodig hebben.”

Ombuigen
Binnen Syndion is gekeken of de de huidige situatie om te buigen was, zodat aan de zorgvraag van alle cliënten op de Emmalaan kon worden voldaan. “We moeten helaas tot de conclusie komen dat dit niet zo is. Tot onze grote spijt hebben we daarom het voorgenomen besluit om de locatie Emmalaan per 1 augustus 2021 te sluiten. Het Zorgkantoor en de Inspectie van de gezondheidzorg en Jeugd (IGJ) zijn door ons geïnformeerd over dit voorgenomen besluit.”

Syndion gaat op korte termijn met alle betrokkenen in gesprek, om te onderzoeken wat een passend perspectief voor zowel wonen als werken is voor de bewoners van de Emmalaan. Er wordt daarbij zowel binnen als buiten Syndion naar de mogelijkheden. 

“Syndion spant zich optimaal in om voor deze cliënten en hun ouders goede alternatieven te vinden. Uiteraard gaan we ook met alle medewerkers in gesprek over hun perspectief.”

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier