Uitvoeringen Democracity gemeente West Betuwe gaan niet door
Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; De uitvoeringen van Democracity in West Betuwe gaan niet door in verband met de coronamaatregelen.</p>

• De uitvoeringen van Democracity in West Betuwe gaan niet door in verband met de coronamaatregelen.

Uitvoeringen Democracity gemeente West Betuwe gaan niet door

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Elk jaar nodigt de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe leerlingen uit groep 7 uit om mee te doen aan Democracity van ProDemos. Dit is een educatief spel waarbij de leerlingen plaatsnemen op de stoelen van de raadsleden en samen een stad bouwen.


Nu er strengere maatregelen rondom corona zijn, gaan de uitvoeringen die gepland stonden helaas niet meer door.

Door de coronacrisis was al niet zeker of de raad ook dit jaar de leerlingen kon uitnodigen. Op 17 september kwam toch de eerste groep enthousiaste leerlingen de raadszaal binnen. Het spel was een groot succes en de leerlingen deden actief mee.

Met Democracity wil de gemeenteraad het enthousiasme voor de (lokale) politiek onder jongeren binnen de gemeente West Betuwe vergroten. De leerlingen maken in een ochtend of middag op een laagdrempelige manier kennis met de gemeenteraad, democratie en de lokale politiek.

Het is dan ook erg jammer dat het spel dit jaar niet meer door kan gaan. Niet alleen de leerlingen, maar ook de raadsleden doen graag aan de uitvoeringen van Democracity mee. De raadsleden beantwoorden tijdens het spel alle vragen van de leerlingen en geven advies bij het bouwen van hun stad.

De gemeenteraad van de gemeente West Betuwe bedankt de scholen die al mee hebben gedaan aan Democracity. In de toekomst gaat de gemeenteraad het spel zeker opnieuw organiseren. De raadsleden kijken uit naar het moment dat ze de leerlingen weer kunnen verwelkomen om over democratie te leren.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier