Sloop oude Emmahuis in Leerdam van start
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: G. Stekelenburg

Sloop oude Emmahuis in Leerdam van start

  •   keer gelezen

LEERDAM • Woonzorg Nederland heeft officieel toestemming gegeven voor de sloop van het oude Emmahuis en de bouw van een nieuw pand voor Huis ter Leede op deze plek, door Bouwonderneming Stout.


Als alles volgens plan verloopt, trekken de bewoners en medewerkers van Huis ter Leede daar eind 2022 in. Vooruitlopend op de definitieve goedkeuring, was al gestart met het strippen van het gebouw.

Mevrouw de Jong-Gerritsen, bewoonster van Huis ter Leede, heeft op symbolische wijze de sloop van het oude Emmahuis ingeluid. Zij vertegenwoordigde hiermee alle bewoners van Huis ter Leede. 

Directeur Kees Schetters: “Het liefst waren we met een grote bus naar de bouwplaats gereden. Maar vanwege de coronamaatregelen kon dat helaas niet. Daarom heeft mevrouw samen met de voorzitter Raad van Toezicht Bert van Doorn (l) en met mij de eerste symbolische sloophandeling verricht.”

Door middel van moderne kranen met hydraulische knijpers zal het oude pand stukje voor stukje worden afgebroken. Stenen, hout, beton en bekabelingen worden allemaal apart gehouden en afgevoerd. De fundering wordt verwijderd en de oude funderingspalen worden ver genoeg onder het maaiveld afgeknepen. 

De bouw is te volgen via de BouwApp onder de projectnaam Oranjehof. Via deze app worden omwonenden op de hoogte gehouden van de bouwactiviteiten.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier