Onzeker of Vijfheerenlanden verder wil met sportcentrum-exploitant Laco
Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Onzeker of Vijfheerenlanden verder wil met sportcentrum-exploitant Laco

  •   keer gelezen

LEERDAM • Het is nog onzeker of Laco ook na 1 januari 2021 de exploitant blijft van sportcentrum Leerdam. De gemeente heeft al laten doorschemeren na 20 jaar de exploitatie-overeenkomst te willen beëindigen. Ook de jaarlijkse exploitatiebijdrage staat op de tocht. 


“Het niet bereiken van overeenstemming tussen Laco en de gemeente kan uiteindelijk leiden tot sluiting of beperkte openstelling van voorzieningen”, zegt vestigingsmanager Koos Marijs in een brief aan de gebruikers van de sportaccommodatie. 

“De gemeente moet rekening houden met geldende juridische beperkingen”, benadrukt woordvoerder Marcel Pater namens de gemeente. De gebruikers mogen daar volgens hem in elk geval niet onder lijden. 

Nieuw sportbeleid
De gemeente gaat in 2021 samen met sportaanbieders, het onderwijs, zorginstellingen, kinderopvang een nieuw sportbeleid opstellen. “In afwachting van dit nieuwe sportbeleid, zullen wij dan ook geen nieuwe langdurige overeenkomst aangaan voor de exploitatie van de binnensportaccommodaties in Leerdam”, aldus Pater.

Volgens de woordvoerder moeten de gebruikers van de sportaccommodaties verzekerd zijn van goed onderhouden en eigentijdse voorzieningen. “Dit geldt voor nu maar ook in de toekomst.”

‘Onacceptabel’
Volgens Laco worden de belangen van de gebruikers bedreigd door het mogelijk stopzetten van de financiële bijdrage aan Laco en het verplaatsen van activiteiten. “Laco heeft het gevoel dat de gemeente het belang van de scholen, verenigingen en individuele gebruikers van de accommodaties in Leerdam niet wenst te onderkennen.”

De exploitant vindt dat onacceptabel. Laco hoopt dat de tarieven niet hoeven te worden verhoogd. “Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit zonder exploitatiebijdrage van de gemeente een behoorlijke uitdaging gaat worden.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier