Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Ad verkoopt honing van Jessica.</p>

• Ad verkoopt honing van Jessica.

Meer lokale producten in het schap bij Ad & Tineke’s Dagwinkel in Schoonrewoerd

  •   keer gelezen

SCHOONREWOERD • Supermarkt Ad & Tineke’s Dagwinkel uit Schoonrewoerd en vijf lokale producenten gaan samenwerken om een lokaal assortiment aan te bieden in de winkel.


De ondernemers worden ondersteund door de voedselmakelaar van Lokaal Voedsel Utrecht. Het doel van de samenwerking is om te testen hoe bier, honing, jams en andere kruidenierswaren uit de streek een herkenbare positie in de winkel kunnen krijgen.

De dagwinkel van Ad en Tineke de Jong verkoopt al langer producten van streekgenoten zoals Leerdammer kaas en fruit van Landwinkel Van Buuren. 

“Maar zeker sinds de Corona-uitbraak is er een toegenomen vraag naar streekproducten. Consumenten willen de herkomst achter de producten weten. De ondernemer kennen die hun voedsel produceert”, aldus Ad.

Het LEADER-project Lokaal Voedsel Utrecht ondersteunt producenten en professionele afnemers in de provincie Utrecht bij het vergroten van het aanbod van lokale producten. Ondersteuning wordt geboden in de vorm van advies op maat, leergangen en bijeenkomsten waarin het verbinden van vraag en aanbod centraal staat. 

Eén van de producenten die deelneemt aan de pilot is Jessica van Beek, imker bij het bedrijf Bijenbaas uit Schoonrewoerd. Jessica vindt het belangrijk om de honing lokaal in de supermarkt te verkopen, zodat consumenten weten dat er in hun eigen regio lekkere producten op een duurzame en verantwoorde wijze worden geproduceerd. 

Naast honing van Bijenbaas, worden er ook sappen van Boerderij Nieuw Slagmaat uit Bunnik verkocht, speciale bieren van Brouwerij Hommeles uit Houten, jams-zonder-suiker van Fruitbedrijf Van Dijk uit Wijk bij Duurstede en chocoladerepen van Choxplore uit Utrecht.

De producten worden één-voor-één in de winkel en op het schap gepresenteerd, onder het label ‘Schatten uit de Streek’. Op de vraag waarom de producten niet allemaal tegelijkertijd worden gepresenteerd is Ad duidelijk: “Net als aan een meisje, kan ik ook maar aan één product tegelijk de aandacht geven die ze verdient.” 

De naam Schatten uit de Streek is bedacht door de winkelier en de producenten. Verwijzend naar de verborgen schatten uit de directe omgeving die een breder publiek verdienen.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier