Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Daan en zijn winnende tekening.</p>

• Daan en zijn winnende tekening.

Daan uit Vuren wint Zon-wedstrijd Betuwewind

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Het is altijd mooi weer in West Betuwe. Onder dat motto schreef Betuwewind afgelopen zomer een wedstrijd uit.


De coöperatie, die eigenaar is van vier windmolens van Windpark Deil en de drie windmolens van Windpark Avri, vroeg deze zomer waar je aan denkt bij zon.

Daan van der Plas (10 jaar) uit Vuren, Anne-Rie Nagel (10 jaar) uit Tuil en Wim van Vliet (8 jaar) uit Neerijnen stuurden hun tekeningen met veel blije zonnestralen en werden door de jury uit alle inzendingen uitgeroepen tot winnaars van deze wedstrijd. Afgelopen weekend ontvingen zij hun prijs, een duurzame WakaWaka-powerbank met zaklamp op zonne-energie.

Voor Daan gaat de zon schijnen als hij met zijn familie langs een windmolen rijdt. Anne-Rie maakte een tekening met echt zand omdat zij graag gaat zonnen en zwemmen als de zon schijnt. En Wim gaat ook heel graag zwemmen met zijn vrienden in de zon, dit heeft hij ook getekend. Met de gratis energie van de zon hebben zij nu elektriciteit om al hun belevenissen te delen met vrienden en familie.

Betuwewind zet zich in om alle momenten van de dag en het jaar te kunnen beschikken over duurzame lokale stroom. Dat kan niet alleen met windmolens. Daarom wordt er gewerkt om ook (meer) zonne-energie op te wekken. In de gemeente West Betuwe zijn tientallen hectaren zonneveld nodig, om naast zonnedaken, andere energievormen en energieopslag, uiteindelijk helemaal CO2 neutraal te worden. 

Met de zonnewedstrijd wil de burgerwindcoöperatie West-Betuwe laten zien hoe blij zij zijn met de zon die energie, warmte en (zomer)plezier geeft. Meedoen? Kijk op betuwewind.nl/zon.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier