Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Koffie, taart en cadeautje to-go om positief inspectierapport te vieren.
• Koffie, taart en cadeautje to-go om positief inspectierapport te vieren. (Foto: Jolijn Bosch/ HartenHoeve)

Inspectie tevreden over HartenHoeve, maatregel wordt ingetrokken

  •   keer gelezen

DEIL • ‘De HartenHoeve voldoet aan de vereisten voor verantwoorde zorg’, stelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in het definitieve rapport dat sinds gister in handen is van het zorgbedrijf. 


Hiermee wordt het handhavingstraject beëindigd en stopt de maatregel. Dat geeft de HartenHoeve weer meer ruimte voor nieuwe cliënten en leuke activiteiten.

Om dat te vieren is het voorterrein van de HartenHoeve vandaag, vrijdag 13 november, versierd en is er taart en een cadeautje voor de medewerkers en cliënten. 

“We vieren dat we door mogen met het mooie werk dat we doen”, zegt directeur Christien van Harten. Natuurlijk gebeurt dat binnen de mogelijkheden van de huidige covid-19 maatregelen met voor iedereen een mooi mondkapje als cadeau. 

“We hebben van tevoren overleg gehad met de handhaving en zij komen zo ook nog even een taartje to-go halen”, voegt Van Harten er lachend aan toe.

Binnen de lijntjes
Het waren twee intensieve jaren voor de HartenHoeve. In 2019 en 2020 heeft het zorgbedrijf meerdere bezoeken gehad vanuit de IGJ die de organisatie aanspoorde een toekomstbestendig verbetertraject in te gaan.

Van Harten beaamt de intensiviteit van de afgelopen jaren: “Het vroeg veel veerkracht en flexibiliteit van onze medewerkers en cliënten. Voor mij was het vooral een heel leerzame periode. De uitdaging was om de gezelligheid en creativiteit te behouden en toch ‘binnen de lijntjes’ te kleuren.” 

“We hebben ons staande weten te houden te midden van veel, voor ons, nieuwe kwaliteitseisen en de onrust van covid-19”, gaat Van Harten verder. “Ik ben trots op waar we in twee jaar tijd zijn gekomen. Als de taart op is, gaan we weer verder met de goede ontwikkelingen en toekomstplannen. Komende zomer vieren we ons 20-jarig bestaan!” 

Het rapport zal gepubliceerd worden op maandag 23 november. Vanaf die datum wordt de maatregel geheel ingetrokken.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier